Neću podnijeti ostavku - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Neću podnijeti ostavku

Glavni specijalni  tužilac Milivoje Katnić večeras je na Prvoj TV kazao da neće podnijeti ostavku.

Foto: PR Centar

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

“Čekam da mi istekne mandat do kraja. Do 67. godina dok mi je vrijeme da mogu da radim”, kazao je on.

Katnić je večeras poručio da nije bilo selektivnosti u radu Tužilaštva.

“Od 37 optužnica koje su pokrenute protiv politički eksponiranih lica, optuženo je 112 lica, a 111 su pripadnici DPS-a i njihovih koalicionih partnera, a samo jedan iz ranije opozicije”, istakao je on, navodeći da je riječ o djelima iz visoke korupcije.

On je kazao da su u predmetu Telekom  saslušan jedan član porodice Đukanović, ali i napomenuo da po prijavama koje su podnese protiv njega, predsjednik Milo Đukanović nije pozvan nijednom na saslušanje.

Na pitanje kako mu zvuči podatak da Đukanović zauzima visoko mjesto na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, Katnić je kazao da nije stvar koliko ko ima, već da li je taj novac stečen pošteno i zakonito.

Na pitanje da li postoji  predmet A2A, Katnić je istakao da je redmet A2A  rađen.

“Mi smo do stepena osnovane sumnje utvrdili da su oni oštetitili EPCG za oko sedam miliona. Taj novac je vraćen na račun EPCG”, istakao je on.

GST je večeras, govoreći o najavljenim ranije izmjenama tužilačkih zakona od strane parlamentarne većine, kazao da Skupština Crne Gore donijela zakon o SDT, a tome su prethodile ozbiljne rasprave i konsultacije, te da je iz najboljih praksi napravljen Zakon koji je , jedan od najboljih organizacionih.

“Nema pravo niko, pa ni Skupština, da se ponaša van vladavine prava. Cilj je bio da se smijeni GST i tužioci. Ali, nezavisno od toga, stvorena je bila situacija i ja sam vjerovao da će Skupština izglasati taj zakon, da su se pripremale situacije da se preduzmu neke radnje prema GST i nekim specijalnim tužiocima.  Ja sam u jednom trenutku na jednoj sjednici pomenuo da bih ja mogao dati ostavku. Kada me je pozvao premijer Zdravko Krivokaić, samo smo natuknuli ovu temu. Nakon toga me je ponovo pozvao, on mi dao do znanja da bi Demokrate i URA mogli odustati od predloga zakona ako ja podnesem ostavku. Ja sam kazao da sam to spreman da učinim, ali sam tražio garant da niko od njih neće pokretatati izmjene tužilačkih zakona”, jasan je on.

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Društvo

Na Policijskoj akademiji postavljena skulptura “Čvor” akademskog vajara Ištvana Balinda

Foto: Umjetnička kolonija Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Posredstvom saradnje između dvije institucije kulture i prosvjete, iz Danilovgrada, Umjetničke kolonije i Policijske akademije , u dvorišnom ambijentu Akademije postavljena je skulptura “Čvor”akademskog vajara Ištvana Balinda.

Autor je skulpturu u mermeru “Maljat”, dimenzija 200 x 80x 80cm, realizovao 2009. godine u oviru Internacionalnog simpozijuma skulpture u Umjetničkoj koloniji Danilovgrad. Tokom boravka i umjetničkog rada od mjesec dana u Umjetničkoj kolonoji Balind je ovako opisao svoje utiske: “Prostor gdje radimo je veoma blizu Zete, tako da imamo jedan stari most, planine oko nas i to je jedna krajnje specifična atmosfera za rad. Nijesam još vidio ovako nešto i baš sam bio pozitivno iznenađen u svakom smislu.Idila u sprezi sa gostoljubivim mještanima dovoljna je da natjera i kamen da progovori.”

Smatram da će ovakav vid saradnje još više doprinijeti prezentovanju umjetničkih djela realizovanih u našoj instituciji i produbiti saradnju ove dvije institucije, navela je Vesna Jovović, poslovni direktor JU Umjetnička kolonija Danilovgrad.

“Veoma nas raduje što je skulptura postavljena u dvorištu Policijske akademije. Na ovaj način promovišemo i podržavamo kulturno stvaralaštvo, što je i uloga Akademije kao javne ustanove koja se bavi obrazovanjem” izjavio je v.d. direktora Policijske akademije Svetomir Knežević.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

42 godine od najrazornijeg zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru

Crna Gora danas obilježava 42. godina od najrazornijeg zemljotresa, koji je na današnji dan 1979. pogodio našu zemlju.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

7 sati, 19 minuta i 50 sekundi, Crnu Goru je pogodio katastrofalan zemljotres, jačine 7,2 stepena Rihterove skale u epicentru.

Potres je izazvao ogromna razaranja na cijelom Crnogorskom primorju, na dužini od preko 100 kilometara.

Epicentar zemljotresa bio je u Jadranskom moru, između Ulcinja i Bara, na udaljenosti od 15 kilometara od obale. U tom zemljotresu stradala je 101 osoba u Crnoj Gori i 35 u Albaniji.

Oko 100 hiljada ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

Najviše su stradali gradovi Ulcinj, Bar, Petrovac, Budva, Tivat, Kotor, Risan i Herceg Novi, uništen je veliki broj modernih hotelskih kapaciteta, oštećena 53 zdravstvena objekta, 570 objekata socijalne i dječije zaštite i 240 škola.

Posebno su stradali kulturno-istorijski spomenici, a oštećeno je oko 350 kilometara magistralnih i 200 kilometara regionalnih puteva.

Šteta je procijenjena na više od 4,5 milijarde dolara. Ali zemljotres 1979. će se pamtiti, prema riječima svjedoka, pamtiti po požrtvovanosti i solidarnosti.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije