Connect with us

Društvo

Nova akcija u Vražegrmcima: Očišćeno groblje na Krakorovini

Danas je na višečasovnoj akciji čišćenja groblja na Krakorovini, u organizaciji mjesne zajednice Vražegrmci, učestvovalo 15 akcijaša. Deveta po redu akcija zaokružila je do sada čišćenje 10km lokalnog puta L6, okoline Doma na Potočilu i Doma u Dabovićima, groblje na Krakorovini, izvor Vrela i Smokovnik.

U narednom periodu se, kako stoji na sajtu ove mjesne zajednice, planira organizovanje čišćenja groblja na Baljinovcu.

Iz mjesne zajednice Vražegrmci najavili su da će krajem svakog mjeseca na sajtu mjesne zajednice na stranici Budžet, biti objavljivani finansijski presjeci počevši od kraja mjeseca avgusta. Na ovoj stranici će biti objavljivana imena donatora, ukupni iznosi sakupljenih sredstava, utrošena sredstva i namjene troškova.

Iz Savjeta mjesne zajednice zahvalili su se i zabjelskoj kompaniji “Boje i lakovi Kameleon”, koja je donirala potreban materijal za uređenje betonskih stubova mosta na rijeci Zeti u Dobrom Polju. Ova akcija se planira realizovati u narednom periodu u saradnji sa lokalnim stanovništvom.

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije