Connect with us

Društvo

Opština i Vojska zajedno do bolje putne infrastrukture u Danilovgradu

U Maloj sali Opštine Danilovgrad juče je održan sastanak rukovodstva Opštine sa delegacijom Vojske Crne Gore, predvođene načelnikom Generalštaba, brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem.

U ime Opštine Danilovgrad, učešće na sastanku uzeli su predsjednik, Aleksandar Grgurović, potpredsjednik, Duško Stjepović, i službenik Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Marko Stojanović.

Centralna tema jučerašnjeg sastanka bile su mogućnosti saradnje Opštine i Vojske Crne Gore u više pravaca, primarno u pogledu izgradnje nove i unapređenja postojeće putne infrastrukture na teritoriji Danilovgrada, te angažovanja ljudstva i mehanizacije kojima VCG raspolaže za te potrebe. Komunikacija između organa Opštine i VCG po tom pitanju biće intenzivirana u danima koji predstoje.

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti bliže saradnje između Vojske Crne Gore i Službe zaštite i spašavanja Danilovgrad, što bi bilo posebno značajno u ljetnjim, odnosno mjesecima tokom kojih je požarni rizik na visokom nivou. U tom smislu, načelnik Generalštaba iskazao je spremnost da opštinskoj Službi zaštite i spašavanja, u mjeri mogućeg, stavi na raspolaganje infrastrukturu kasarne “Milovan Šaranović”.

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović u zaključku se načelniku Generalštaba i predstavnicima VCG zahvalio na konstruktivnom razgovoru i izrazio nadu da će već dobra saradnja između dvije strane biti nastavljena i dalje unapređivana.

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Nastavite čitanje

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije