Connect with us

Promo

Po čitanosti 2022. godina je najuspješnija od osnivanja portala www.stomatologija.me

Svoje posljednje sate otkucala je 2022. godina i mnogi svode račune šta je urađeno u proteklih 365 dana, pa tako i stomatologija.me. Portal je doživio pravu ekspanziju iz dana u dan se povećavao broj čitalaca, pa je godina na izmaku, kada su posjete u pitanju, najuspješnija od postojanja portala, koji uskoro slavi svoj deveti „rođendan“.

„Portal stomatologija.me, koji već ulazi u devetu godinu postojanja, iskristalisao se kao najbolji poslovni direktorijum za stomatološke ordinacije na prostorima bivše Jugoslavije. Treba napomenti da je godina koja ostaje za nama, donijela je nevjerovatan rast čitanosti u odnosu na 2021. godinu od čak 90%.

Analitika od 1. januara do 27. decembra 2022. godine
Uspjeli smo da prebacimo broju od preko pet i po miliona otvorenih stranica, što je sigurno jedan veliki uspjeh. Projekat koji je krenuo iz Crne Gore, uspjeli smo da se proširimo. Prvo sa ordinacijama u Crnoj Gori, zubnim tehničarima i distributerima opreme, a onda smo počeli da dodajemo ordinacije iz Srbije i Bosne i Hercegovine i naredne godine očekujemo da će biti dodato i hrvatsko, kao i makedonsko tržište, koje je do sada možda i bilo zapostavljeno. Očekujemo da ćemo i na tom tržištu imati uspjeha“.

Kako je rasla čitanost, tako je rastao i broj partnera.
„Na portalu imamo preko 150 klijenata, to su ordinacije iz Crne Gore, Srbije, BiH, potom distributeri opreme i zubni tehničari, a njihov broj iz dana u dan raste. Ono što može primijetiti i vidjeti po analitici koju objavljujemo svaki mjesec, da se portal zaista dobro čita i da nijedan dan nemamo ispod 20.000 otvorenih stranica. Što se tiče gradova, prednjače Beograd, Zagreb, Podgorica, Banjaluka, Sarajevo, Novi Sad, Split… Profilisali smo se na prostoru bivše Jugoslavije kao regionalna priča i imamo dosta partnera, koji nisu samo iz Crne Gore, već i iz Slovenije, preko BiH i Hrvatske do Srbije“.

I sa komorama iz okruženja portal ima fanstatičnu saradnju.
„Moram da istaknem izvanrednu saradnju koju imamo sa stomatološkim komorama u okruženju, sa kojima smo potpisali memorandume o saradnji. To su Stomatološka komora Crne Gore, Stomatološka komora Srbije, Komora doktora stomatologije Republike Srpske i Stomatološka komora Federacije Bosne i Hercegovine i Stomatološke komore Makedonije. Uvijek smo prvi na izvoru informacija i to onda na pravi način objavljujemo na portalu“.

Portal je dobijao pohvale da tekstovi koji se objavljuju nisu toliko stručni, već da su pisani da bi i običan građanin mogao da ih razumije. To je na samom početku rada portala bila i jedna od ideja.
„Tako je. Jedna od osnovnih stvari na početku je bila da portal stomatologija.me ne bude samo stručan, nego da pokušamo da svi sa kojima pravimo razgovore, pričaju „narodskim rječnikom“, kako bi prosječan građanin shvatio neke osnovne stvari iz svijeta stomatologije“.

Put do sadašnjih rezultata nije bio tako lak i jednostavan. Moralo je da se uloži mnogo rada i truda da bi se ostvarile impozantne brojke o čitanosti.
„Kada smo krenuli da pravimo portal, bila je to grupa entuzijasta koja je imala ideju da napravi nešto za stomatologiju u Crnoj Gori. Kada smo vidjeli da je tržište mnogo veće i da imamo čitanost iz drugih zemalja, proširili smo se na čitav ex-yu prostor. U narednoj godini ćemo nastojati da budemo bolji, ali i da povećamo svijest građana o važnosti stomatologije. Imamo tačno sređenu šemu, intervjui sa doktorima, prezentacija proizvoda, odgovori na pitanja čitalaca, riječ stomatologa, rubriku vezanu za literaturu, gdje doktorima želimo da na jednom mjestu „serviramo“ nove stvari iz svijeta stomatologije.

Sa potpisa Memoranduma o saradnji sa Stomatološkom komorom Federacije BiH

Raduje nas što je portal poslednja tri, četiri mjeseca doživio ekspanziju, jer nas sada doktori sami zovu da se priključe portalu. Naročito je to izraženo za područje Bosne i Hercegovine. U narednom periodu očekuju se neki novitet vezanih za posjete ordinacijama, a svi čitaoci i doktori biće na vrijeme obaviješteni o tome“.

Na početku rada mnogi su bili sumnjičavi da li će ova priča imati lijep epilog.
„Probijati se bilo teško, bez obzira što smo po konceptu bili jedinstveni ne samo u Crnoj Gori već i šire. Bilo je i problema, jer su mnogi bili skeptični prema našem pristupu poslu, a mnogi nisu ni vjerovali da ćemo uspjeti. Međutim, upornost i rad su se isplatili. Na portalu ne radi samo jedan čovjek, već čitav tim. Od održavanja portala, preko novinarskog dijela, finansija do završavanja dijaznerskih poslova. Nismo očekivali da ćemo brzo uspjeti da „prikupimo“ toliki broj čitalaca, ali sigurni smo da može to da budemo još bolji i da na taj način proširimo svoju čitalačku publiku“.

Promo

Milenko Bajo Jovanović ponovo u Hotelu Zeta

Spremi se za veče ispunjeno muzikom koja će ti razgibati dušu! Milenko Bajo Jovanović, virtuozni muzičar, će osvojiti publiku svojim neodoljivim izvođenjem zabavne muzike.

Hotel Zeta Vas poziva da im se pridružite u petak 01. decembra u nezaboravnoj noći sa Milenkom Bajom Jovanovićem!

Budite dio nezaboravne noći i uživajte u preljepom ambijentu restorana hotela Zeta!

HotelZeta
Info&rezervacije- 068/042-333

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Zavrti se uz ritam nezaboravnog doživljaja s Milenkom Bajo Jovanovićem!

📅 Datum: 24. novembar
🕗 Vrijeme: 20:00
📍 Mjesto: Restoran hotela Zeta

Spremi se za veče ispunjeno muzikom koja će ti razgibati dušu! Milenko Bajo Jovanović, virtuozni muzičar, će osvojiti publiku svojim neodoljivim izvedbama zabavne muzike.

Doživi harmoniju zvuka i okusa u prekrasnom ambijentu hotela Zeta. Uživaj u vrhunskoj muzici, ukusnoj hrani i sjajnoj atmosferi.

Ne propusti priliku da provedeš nezaboravno veče uz muziku koja će te podsjetiti na najljepše trenutke i ostaviti ti osmijeh na licu!

Rezerviši svoje mjesto već danas pozivom na 068/042-333 i budi dio ove muzičke čarolije!

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije