Podrška za Leposavića i iz Danilovgrada - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Podrška za Leposavića i iz Danilovgrada

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Podrška za Ministra pravde Vladimira Leposavića stiže i iz Danilovgrada. Nekoliko Danilovgrađana okupilo se večeras i razvilo transparent sa natpisom  “Leposavić Vlado jedan je od nas!”.

Premijer je na vanrednoj konferenciji za medije jutros obrazložio  odluku za smjenu Ministra pravde a zbog izjava Leposavića koje se tiču Srebrenice.

Ranije danas Demokratski front, Prava Crna Gora i Radnička partija najavile su da neće podržati razrješenje Leposavića, dok je Demokratska Crna Gora poručila da neće glasati za smjenu sa DPS.

Građani su se u znak podrške ministru okupili u Podgorici, Baru i Bijelom Polju.

 

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Opština će pomoći stočare, Komunalno radi na rješavanju problema pasa lutalica

Nakon nemilih scena širom opštine Danilovgrad kada su stradala stada ovaca od strane pasa lutalica, kontaktirali smo opštinu Danilovgrad sa pitanjima ko je nadležan za probleme sa psima lutalica, kontrolu njihovog broja, njihovo čuvanje, štetu koju pričinjavaju. Odgovore smo dobili od Komunalnog preduzeća. Opština je navela da je spremna pomoći stočare.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Iz opštine Danilovgrad pitanja su proslijeđena Komunalnom preduzeću Danilovgrad jer je, kako kažu, pitanje pasa lutalica u njihovoj nadležnosti.

Iz Komunalnog preuzeća su nam kazali da potpuno razumiju i dijele zabrinutost vezanu za problematiku pasa lutalica u Danilovgradu, a koja je, kako kažu, izražena i u svim drugim sredinama.

Vjerovatno Vam je poznato da opština Danilovgrad nema azil za napuštene životinje, koji kao takav ne posjeduje velika većina opština u Crnoj Gori, kazali su iz Komunalnog preduzeća navodeći da izgradnja jednog takvog centra – azila bi zahtijevala značajna finansijska sredstva i isti bi se morao izgraditi na adekvatnoj lokaciji sa svim standardima, koji podrazumijevaju veterinarsku službu i ekološke uslove što u ovom momentu, nažalost, nije realno.

Ribljak, Spuž, Kopito Janjića su samo neke od lokacija gdje su stada bila napadnuta

U našoj opštini postoji sklonište za napuštene životinje čiji je vlasnik NVO „SPASI ME” a koje se nalazi u Novom Selu. Kapacitet skloništa je 120 mjesta i isto je konstantno popunjeno.

DOO „Komunalno” Danilovgrad je, u cilju  rješavanja ove problematike, uspostavilo veoma korektnu saradnju sa istim, potpisivanjem sporazuma o saradnji, kojim je predviđeno da se uklanjaju psi lutalice u skladu sa mogućnostima navedene NVO.

Iz Komunalnog su ukazali na činjenicu da je  problem sa psima lutalicama uzrokovan i čestom pojavom da se isti dovoze iz drugih opština i puštaju na teritoriju opštine Danilovgrad a kako kažu o ovoj pojavi su ih upravo obavještavali građani ali usljed nemogućnosti obezbjeđenja materijalnih dokaza nijesmo bili u mogućnosti da ovakve pojave procesuiramo.

Sve navedeno ukazuje da opština Danilovgrad ulaže značajna sredstva i napore u cilju smanjenja posljedica navedenog problema, tako da će i u narednom periodu  intenzivirati aktivnosti na ovom planu.

Kabinet predsjednice opštine Danilovgrad, Zorice Kovačević, smo pitali da li Opština Danilovgrad planira pomoći stočarima koji su pretrpjeli materijalnu štetu i na koji način to planira uraditi.

Iz Kabineta su kratko odgovorili da podrška stočarima neće  biti izostavljena ni od strane Opštine Danilovgrad, naravno sve u skladu sa finansijskim mogućnostima ne navodeći tačne mehanizme na koji stočari mogu doći do podrške.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Od ponedjeljka će raditi sve škole i vrtići u cijeloj Crnoj Gori

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u svim opštinama u Crnoj Gori redovno će raditi naredne sedmice, od 10. do 14. maja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Nastava će se realizovati prema modelu koji je škola odabrala, u skladu sa prostornim kapacitetima i obavezom poštovanja epidemioloških mjera.

“Uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, učenici devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, nastavu će pohađati neposredno u školi, bez obzira na to koji je model nastave škola odabrala”.  

U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera.

“O daljim koracima u organizaciji nastave, koji se preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, zaključeno je u saopštenju.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije