Connect with us

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija “Greenacle”, “Beo Expert” i “Kolektor”.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. “Vodovod i kanalizacija”, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

Reklama

Društvo

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada će se problem riješiti.

Slične situacije sa plavljenjem imanja dešavale su se i ranije ali u znatno manjem obimu, stoji u odgovorima koje nam je proslijedila Služba za odnose sa javnošću i protokol opštine Danilovgrad.

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Ubrzo nakon što smo u toku jučerašnjeg dana objavili da petnaest dana čekamo odgovore na pitanja kada će se riješiti problem mještana Filendara ekipe d.o.o. stigli su nam odgovori u kojima se navodi da su ekipe “Vodovod i kanalizacija” Danilovgrad, zajedno sa službenicima Komunalne policije u više navrata izlazile na teren, u cilju rješavanja navedenog problema.

U odgovorima se dalje navodi da prilikom rekonstrukcije magistralnog puta, odnosno izgradnje novog Bulevara, koja je, naravno, uključivala i izgradnju nove atmosferske kanalizacije duž puta, je došlo do određenih promjena u smislu nakupljanja veće količine vode u dijelu naselja pored samog puta. Slične situacije dešavale su se i ranije, ali u znatno manjem obimu. Treba napomenuti da d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Danilovgrad nije učestovalo u u pomenutim radovima, već je iste izvodio izvođač radova na izgradnji bulevara Podgorica – Danilovgrad, navodi se u odgovorima.

Kada je riječ o mogućnosti odvoda atmosferskih voda, ona svakako postoji, ali najprije mora biti urađen projekat, kao i ispitivanje ponora u koji bi iste bile odvođene, istakli su u odgovorima.

Iz Opštine su naveli i da ne raspolažu informacijama o eventualnom zatrpavanju kanala za odvod atmosferskih voda na koje ukazuju mještani.

Mještani putem društvenih mreža iskazuju i zabrinutost da je i pijaća voda iz vodovodne mreže ugrožena zbog fekalnih voda koje su usmjerene u postojeće kanale pored magistralnog puta.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako bi se što prije stekli uslovi da mogu doći do svog posla, škole i svojih domova.

Stoji u saopštenju grupe građana koji će organizovati protest na Dan Opštine 09. decembra u 11 sati na kružnom toku u Spužu.

U saopštenju se ističe da protestom ne žele blokirati saobraćaj već ga preusmjeriti preko Martinića kako bi skrenuli pažnju na stanje u kojem se nalazi 25% građana Opštine Danilovgrad.

“Poziv za učešće na protest smo uputili svim odbornicima Skupštine opštine Danilovgrad. Takođe smo pozvali Predsjednika Opštine i Predsjedniku Skpuštine Opštine da se obrate prisutnim građanima i da nam saopšte kada će najkasnije početi, a kada završiti rekonstrukcija puta. Osim toga ovim protestom tražimo da se sve rupe na ovom putu saniraju asfaltom najkasnije do 31. decembra ove godine. Ukoliko rukovodstvo Opštine ne ispoštuje naše zahtjeve organizovaćemo još veće proteste i na drugim putnim pravcima.

Protest je vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast, a u koji nas i dalje neopravdano drži nova vlast. Zato pozivamo naše sugrađane da zajedno tražimo put koji su nam davno obećali.”, zaključuje se u saopštenju, koje potpisuje Zdravko Đuranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Društvo9 минута ranije

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada...

Društvo24 минута ranije

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako...

Hronika50 минута ranije

U Danilovgradu uhapšen osumnjičeni za proganjanje

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje visoko tehnološkog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv...

Servisne informacije2 сата ranije

Isključenja struje u Danilovgradu za 07.12.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 7. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Danilovgrad       -u terminu od 8:00 do...

Kultura21 сат ranije

Sjutra otvaranje tradicionalne izložbe “Umjetnici zavičaju”

Izložbu će otvoriti Dragan Bojović državni sekretar Ministarstva prosvjete i inovacija. Tekst za katalog je pisala istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadzić....

Društvo1 дан ranije

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Naime, zbog nepoštovanja postojećeg projekta rekonstrukcije odnosno, kako saznajemo od mještana, naprasne promjene istog, preko 40 kuća iz naselja Filandar,...

Najčitanije