Potok Vranjak prepun plastičnog otpada - Volim Danilovgrad
Connect with us

Hronika

Potok Vranjak prepun plastičnog otpada

Loše upravljanje otpadom u domaćinstvima uzrok zatrpanih potoka Ljutotuk i Vranjak. Mještani Ljutotuka  ukazuju na neophodnost čišćenja korita potoka Vranjak do ušća u rijeku Zetu. Korito je zatrpano raznoraznim otpadom o čemu će, zajedno sa NVO sektorom, obavijestili Predsjednika i Savjet mjesne zajednice i očekuju reakciju.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

“Treba zakazati sastanak sa predsjednikom mjesne zajednice da se vidi kako i šta da se radi. Tu su tone i tone otpada. Zna se sve, ko baca i gdje baca. Očekujemo da se ide kod tih ljudi, od kuće do kuće, da im se kaže da ovu praksu zaustave. Potrebno je napraviti i table sa upozorenjima, pooštriti kaznenu politiku.” , rekli su za naš portal iz NVO “Rural Urban”.

Jovan Kalezić, kazao je za naš portal da više nije siguran šta treba raditi. Pokušaćemo da urgiramo kod organa mjesne zajednice da se porazgovara sa ljudima.

Šta ostavljamo našoj djeci, pita se Jovan.

Potok Ljutotuk i Vranjak se zatrpavaju otpadom iz domaćinstava a potom sav taj otpad završava u rijeku Zetu. Ova dva potoka se nalaze u I Zoni zaštite Parka prirode dolina rijeke Zete. 

Gotovo da nema priobalja rijeke ili potoka u našoj zemlji da nije prepuno plastičnih flaša, kesa i raznoraznog otpada. Kultura i nebriga građana za posledicu često ima vodene površine zatrpane otpadom, najčešće plastičnim kesama i bocama.

Hronika

Građani protestovali ispred OB Danilovgrad zbog privođenja više maloljetnih osoba

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Grupa građana protestovala je danas ispred Odjeljenja bezbjednosti u Danilovgradu zbog toga što je na informativni razgovor pozvano više maloljetnih lica koja su na protestima auto kolone u nedjelju palila baklje.

Privedeni su, prema procjeni policije, počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Među okupljenima, bio je otac šesnaestogodišnje učenice prvog razreda srednje mašinske škole Darije Đuričković iz Spuža, Dario Đuričković koji  je Pobjedi rekao da je njegova ćerka dobila usmenu opomenu ali da ne zna zbog čega.

-Jedino mi je žao što su djeca otišla uzrujana i uznemerina i što će im ovaj događaj ostati u ružnoj uspomeni. A što se tiče klicanja i ljubavi prema svojoj domovini ja i moja porodica uvijek ćemo biti na njenom braniku. Ako je gospodin premijer Zdravko Krivokapić izjavio da će mu neko platiti za svaku suzu njegove ćerke, ja ću vazda biti ponosan na svaku suzu moje Darije – rekao je Đuričković i dodao da su službenici OB izuzetno korektno i maksimalno odgovorno obavili svoj dio posla.

Na snimku događaja, revoltirani građani su u razgovoru sa policajcima ispred OB-a poručili da su takva privođenja sramotna.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Građani reaguju: Burum, Spuž

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Obratili su nam se čitaoci portala, da pokušamo skrenuti pažnju na stalan problem Buruma.

Naime, slika koja je česta na mjestu za odlaganje otpada. Prepuni kontejneri  danima čekaju na reakciju.

Problem su često i mještani koji u kontejnerima i oko njih ostavljaju kabasti otpad, biljni otpad ali i uginule životinje.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije