Connect with us

NVO Sektor

POTPISANI UGOVORI SA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

POTPISANI UGOVORI SA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA danilovgrad

Kako je saopšteno na web stranici Opštine  Danilovgrad dana 19.06.2018. godine, predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović potpisao je ugovore sa ovlašćenim predstavnicima NVO sektora koji su dobili sredstva Budžeta opštine Danilovgrad opredijeljenih za nevladine organizacije po javnom konkursu za 2018. godinu.

Predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović čestitao je predstavnicima NVO sektora i istakao da su svih ovih godina nevladine organizacije imale ozbiljne projekte koji su bili u interesu građana i kao takve treba da posluže kao dobar primjer u čitavoj Crnoj Gori. Opština Danilovgrad će i u buduće dati punu podršku nevladinom sektoru a posebno projektima edukativnog karaktera koje se tiču najmlađih.

Prema riječima predsjednika komisije Ratka Lakića na javnom konkursu projekte je podnijelo 12 nevladinih organizacija i svih 12 zadovoljilo kriterijume predviđene konkursom. Budžetom opredijeljena sredstva za NVO iznosila su 12.000€, a shodno Odluci o realizaciji sredstava Budžeta opštine Danilovgrad opredijeljenih za nevladine organizacije po javnom konkursu za 2018. godinu, sredstva su dobila sledeće nevladine organizacije:

– Udruženje roditelja djece i mladih sa invaliditetom „Rastimo zajedno“
– Kulturno kreativni centar „Matrix“
– NVO „Klub dobrovoljnih davalaca krvi“
– NVO „Kreativna riznica“
– NVO „Etnografski muzej“
– NVO „Zavičaj“
– NVO „Ego Kult“
– NVO „Udruženje građana i poštovalaca bjelopavlića „Bijeli Pavle“
– NVO „Otvorena škola“
– NVO „Matica Srpska – društvo članova u Crnoj Gori – odbor Danilovgrad“
– NVO FA „ORO“
– NVO Radio klub „Akademac“

U ime nevladinih organizacija prisutnima su se obratili Marko Savićević iz NVO FA „Oro“, Tatjana Đurović NVO „Otvorena škola“ i Nikola Rovčanin NVO Radio klub „Akademac“, koji su se zahvalili opštini Danilovgrad na podršci svih ovih godina za realizaciju projekata i ujedno istakli dobru saradnju kako sa lokalnom samoupravom tako i nevladinim organizacijama sa područja opštine Danilovgrad.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

NVO Sektor

Predavanje “Izazovi, problemi i bezbjednost prilikom korišćenja interneta” u Danilovgradu

Organizatori Mensa Crne Gore i Opština Danilovgrad

Internet djeci i mladima nudi fantastične mogućnosti za otkrivanje, povezivanje i kreiranje. Međutim, prilikom korišćenja interneta postoje i rizici. Na primjer, to je otvoreni prozor u svijet koji takođe pripada odraslima i sadrži neodgovarajuće materijale za djecu i mlade.

Kako roditelji mogu da pomognu djeci da smanje ove rizike? Nema jednostavnog odgovora – rizici su različiti i zavise od uzrasta djeteta i poznavanja rada na računaru.

Svi koji se žele upoznati sa tematikom to mogu učiniti 27. novembra, kada Mensa Crna Gora u saradnji sa Opštinom Danilovgrad, organizuje predavanje na temu “Izazovi, problemi i bezbjednost prilikom korišćenja interneta”.

Predavač: Marko Lakić koordinator za edukaciju u Mensi CG,  Sudski vještak informaciono-tehničke i telekomunikacione struke.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mensa Crne Gore (@mensacg)

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

Otvorena Edukativna stanica “Zeta“

Centar za zaštitu i proučavanje ptica je zajedno sa svojim saradnicima, kolegama, članovima, volonterima i prijateljima svečano otvorio Edukativnu stanicu “Zeta“, koja se nalazi na adresi Velje brdo 35, u sklopu CZIP radnog prostora na obali Zete u Podgorici.

Događaj su upriličili zamjenik gradonačelnice glavnog grada Podgorice, Luka Rakčević i direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice, Jasna Gajević, te pružili podršku u ime lokalne samouprave i Agencije, nakon čega je direktorica CZIP-a Jovana Janjušević zajedno sa gđom Gajević presjekla crvenu vrpcu i zvanično otvorila vrata Edukativne stanice Zeta.

-O ovoj stanici CZIP tim je počeo da mašta još prije par godina, kada smo u jednoj običnoj, maloj garaži vidjeli veliki potencijal, spoznajući sve mogućnosti koje pruža Park prirode Rijeka Zeta, sa svojom aluvijalnom šumom i plavnim livadama bogatim biljnim i životinjskim svijetom. Tako je polako nastajala ideja, satkana od prstenovačkih mreža, rasadnika skadarskog hrasta, te postavka najznačajnijih predstavnika faune Parka. Nju čine skulpture ptica, gmizavaca, insekata, riba u svojoj prirodnoj veličini, kreiranih spretnim prstima umjetnika Paca Venture iz Španije, čija umjetnička djela krase mnoštvo sličnih centara u svijetu. Na taj način, postavili smo našu Edukativnu stanicu na mapu kao jedan kutak prepun interesantnog edukativnog sadržaja u nadi da će ubuduće naše građane, a posebno one najmlađe, što češće navoditi da je posjete i upoznaju predivan svijet PP Rijeka Zeta na jedan drugačiji način, saopštili su iz ove nevladine organizacije.

CZIP raduje što je Edukativna stanica već zaživjela, pa je u okviru Dana nauke bila posjećena od strane osnovaca i srednjoškolaca koji su imali prilike da učestvuju u prstenovanju ptica i saznaju mnoštvo zanimljivosti o biodiverzitetu Parka, što kako im kažu  daje dodatan podstrek da dalje razvijaju edukativne programe za različite uzraste, uključimo što više školaraca, studenata i odraslih i dalje promovišu vrijednosti ovog područja.

Edukativna stanica je rezultat marljivog rada svih zaposlenih u CZIP-u, koji su se predano posvetili ovom projektu kako bi ovaj centar otvorio svoja vrata i postao inspiracija i izvor znanja za sve. U početku će Edukativna stanica Zeta biti otvorena samo za unaprijed dogovorene grupne posjete, dok će u narednom periodu aktivnosti stanice zavisiti od vremenskih uslova, prstenovačkih mogućnosti i vegetacijske sezonalnosti.

-Nadamo se da će Edukativna stanica poslužiti i kao vjetar u leđa i inspiracija za dalje uspostavljanje upravljačke strukture na danilovgradskoj strani, te izradi prijeko neophodnog Plana upravljanja i sprovođenja aktivnosti koje doprinose održivom upravljanju i zaštiti prirodnog bogatstva ovog područja, zaključuju iz CZIPa

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije