Connect with us

Društvo

Profesor danilovgradske gimnazije učenicima objasnio LJUBAV kroz MATEMATIKU

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Profesor matematike Milan Rosandić ne prestaje da očarava učenike. Na vrlo kreativan i inspirativan način predstavio je učenicima danilovgradske Gimnazije ljubav kroz matematičke formule.

Nakon što je iz OŠ “Pavle Rovinski”, prešao u danilovgradsku gimnaziju “Petar I Petrović Njegoš”,tradicija iznaneđanja učenika se nastavila.

Ambijent koji je vladao u odjeljenju I4 pomogao je da se linearne funkcije lako savladuju i dugo pamte.

“Učenici su na samom početku časa govorili misli znamenitih ljudi i saopštavali svoje lične utiske na temu čemu nas matematika uči i za šta nam je u životu potrebna. Zaključili su da učiti matematiku -možeš ako hoćeš, zato nikad ne odustaj”, saopšteno je uz danilovgradske gimnazije.

Uslijedilo je kratko podsjećanje na istoriju matematike, odnosno na uvođenje pojma funkcije, na filozofe i matematičare-Lajbnica i Dekarta.

Dvoje učenika uradilo je zadatke čije je konačno rješenje VOLIM/TE i grafik u obliku srca, uz zvuke melodije „broj π”. Uslijedio je grupni rad na zadacima nakon čega su predstavnici grupa prikazali i obrazložili svoja rješenja.

Foto: Facebook/ Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš”

Kako ni jednog trenutka ne bi zaboravili da je ljubav najvažnija, učenici su prisutnima podjelili medena srca sa svojim omiljenim matematičkim formulama i simbolima, a svom profesoru poklon i poruku.

Foto: Facebook/ Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš”

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Raspored na Bjelopavlićkim sportskim igrama

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Na Ždrebaoniku, pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad u organizaciji Turističke organizacije, svečano su otvorene VI Bjelopavlićke sportske igre.

Kako su nam kazali iz organizacionog odbora igara , ukupno je 16 prijavljenih ekipa koje su raspoređene u 4 grupe po 4.

Rasporedi za prvo kolo su objavljeni na Instagram stranici Bjelopavćkih sportskih igara.

“Fudbal, košarka i vuča konopa počinju večeras od 19h , raspored za šah će biti uskoro objavljen dok stoni tenis počinje od sledećeg vikenda. Atletika je zakazana za poslednju nedelju.

Drugo kolo se nastavlja u petak i subotu, dok treće u nedelju i ponedeljak, kad se završavaju grupni mečevi”, kazali su nam iz organizacionog odbora igara.

Na otvaranju se odigrala prijateljska utakmica veterana Katunjana i Bjelovalića. Preksinoć su pobijedili gosti,  Katunjani, rezultatom) 4:2, dok su u Bandićima u prvom meču pobjedu odnijeli Bjjelopavlići i to rezultatom 3:2.

Zatvaranje igara je zakazano za 27. avgust kad se igraju finalni mečevi , nakon čega će biti  organizovan bogat kulturno zabavni program.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Umjetnička kolonija Danilovgrad nominovana za “ŽIVA” nagradu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Međunarodna fondacija “Forum slovenskih kultura” nominovao je Umjetničku koloniju u Danilovgradu za “Živa” nagradu.

Kako stoji na zvaničnoj Facebook stranici Umjetničke kolonije Danilovgrad, članovi žirija će posjetiti Koloniju krajem avgusta ili početkom septembra dok će se u novembru u Muzeju Posavja u Brežicama, Slovenija, održati glavna ceremonija.

Nagrada Živa je dobila naziv po boginji Slovena – Živi, koja je predstavljala ljepotu, vitalnost i plodnost. “Živa” nagrada, kao međunarodna kulturna platforma podstiče razmenu ideja, umrežavanje, dijalog i iskustva u pogledu vođenja muzeja, zaštite i promocije muzejskih zbirki, podstiče inovacije, kreativnost i inkluzivnost.

Za ovu nagradu konkurišu muzeji iz 13 slovenskih zemalja, sa oko 300 miliona stanovnika.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije