Naslovna - Novosti - Društvo - Reagovanje Direktora danilovgradske Policijske akademije, Bobana Šaranovića

Reagovanje Direktora danilovgradske Policijske akademije, Bobana Šaranovića

Direktor danilovgradske Policijske akademije, Boban Šaranović, reagovao je na jučerašnje pismo grupe nastavnika te institucije, u kojem ga optužuju da je iznosio neistine u medijima, te da se grubo umiješao u rad Sindikata.

Njegovo reagovanje prenosimo bez redakcijskih intervencija:

Razočaran sam reagovanjom kolega nastavnika, s kojima sam 10 godina kao nastavnik dijelio i dobro i zlo. I ranije je bilo razmirica na relaciji nastavnici – direktor, ali su se stvari riješavali unutar kuće. Ovog puta, iz njima znanih razloga, odlučuju da to bude van ustanove i putem medija. Zato sam prinuđen da na ovaj način odgovorim, isključivo činjenicama.

Prvo, potpisani nisu profesori već nastavnici. Drugo, ukupan broj nastavnog kadra prema veći je od 16. Treće, ispit za predavača položili su tek 2013, što znači da su zakonito u nastavničke vode ušli tek prije pet godina, jer su prethodno radni odnos zasnovali bez nastavničkog iskustva koje su sticali isključivo na samoj Akademiji i nigdje drugo. Četvrto, nastavnici potpisnici peticije čine 15 odsto zaposlenih, i u prosjeku primaju duplo veće plate od ostalog kadra Akademije. Imaju organizovan prevoz, koji plaća Akademija, iako je Zakonom o radu prevoz odavno ukinut. Jedino sto su tačno naveli jeste broj direktora na Akademiji, ali daleko od toga da su sa njima imali harmoničnu saradnju, jer im nijedan diektor nije odgovarao. Pisali su peticije protiv Živka Šipčića, Milice Pajović, zatim i protiv Rajka Pekovića zbog odluke o izuzeću nastavnika Zejnilovića u ispitivanju polaznika.

Dakle, pomenuta grupa nastavnika želi da se okiti imidžom da nijedan direktor nije izdržao sa njima i da su oni ti koji neformalno upravljaju Akademijom. Direktor ne želi niti može da se krije iza funkcije i mandata, jer se radi o javnom poslu i upravo je direktor prvi koji je izložen javnom sudu, javno eksponiran i čiji se rad u svakom trenutku može provjeriti od strane onih koji su mu povjerili taj isti mandat, ali i od strane cjelokupne javnosti. Zaključujem da su i prethodni i ovaj direktor očigledno krivi što im je sve ovo omogućeno, dok ostali zaposleni s pravom mogu da se pobune zbog njihovog privilegovanog položaja. U svom dopisu prećutali su šta su potpisnici priredili nastavnicima, koji nisu podlegli velikim pritiscima potpisnika da se bojkotuje institucija na ovaj način,

Dakle, kao direktor ispunjavam plan i program razvoja ustanove, na osnovu koga sam i izabran. Ukoliko im se taj plan i program ne dopada, to je njihov problem. Poručujem ovim putem da uprkos njihovoj želji, anarhije neće biti, i još jednom pozivam na primjereno ponašanje i obavezu da se zakon, rad i red u ustanovi moraju poštovati, jer ukoliko nastave da se ponašaju suprotno zakonu o radu i opštem zakonu o obrazovanju, snosiće posljedice u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom. Bez izuzetka.

Ustanova će svakako nastavititi da radi na svom daljem razvoju, jačanju kadra, i unapređenju  saradnje na lokalnom i regionalnom nivou. Time i zaključujem sa moje strane ovu prepisku.

Takođe pogledajte

I ove godine nagrada službenicima Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad

I ove godine opština Danilovgrad je uručila nagrade službenicima Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad. Predsjednica opštine Zorica …

Promocija knjige poezije Gorana Popovića 13. decembra

Promocija knjige poezije Gorana Popovića, biće upriličena u petak 13. decembra sa počekom u 18 sati …

Оставите одговор

%d bloggers like this: