Naslovna - Novosti - Društvo - Relacija Danilovgrad – Podgorica: “Ljekovi ili prevoz?”

Relacija Danilovgrad – Podgorica: “Ljekovi ili prevoz?”

Ako iz Danilovgrada planirate ići za Podgoricu, a zavisite od autobuskog prevoza, što nije rijetkost, morate se dobro isplanirati. Za autobuske i kombi prevoznike na relaciji Nikšić – Danilovgrad – Podgorica već više od mjesec ipo dana nije dozvoljeno da staju za putnike kod Kliničkog centra Crne Gore, kao ni na ustaljenom stajalištu na Zabjelu. 

Veliki je broj radnika koji svakog dana putuju iz Danilovgrada za Podgoricu i često su prinuđeni da dodatno koriste usluge taksi prevoza, kako bi na vrijeme stigli na posao. Ova praksa ih dovodi do situacije da se isplativost odlaska na posao dovodi u pitanje.

Ilustracija: Autobusko stajalište Danilovgrad

Za relaciju Nikšić – Danilovgrad – Podgorica, utvrđena su stajališta na Cetinjskom putu, u zoni Tržnog centra Delta City kao i poslednje na Autobuskoj stanici Podgorica.

Poseban problem se javlja za starije stanovnike Danilovgrada koji uslijed zdravstvenih problema moraju koristiti usluge KCCG. Računica je jasna ili ljekovi ili prevoz.

Knapiranje

Neki od naših sugrađana drugu smjenu u Podgorici završavaju u 22 sata, dok je poslednji polazak za Danilovgrad u 22:30h

Jedna od njih je i naša sugrađanka, koja je željela da ostane anonimna, koja kaže da je ponekad prinuđena da ide kući taksijem.

“Posao skoro nikad ne mogu završiti tačno u 22 sata, a stajališta su izmještena iz užeg dijela grada i onda, da bih stigla poslednji kombi moram se voziti taksijem do Autobuske stanice. Ako ne stignem ili se zadržim u gradu, prinuđena sam da koristim taksi do Danilovgrada. Tako uostalom radi većina nas koja nije motorizovana, a svakodnevne obaveze zahtijevaju od nas da budemo u Podgorici”, kaže ona.

Školske obaveze

Uskoro će i početak školske godine, kada će i đaci koji uče u Podgorici svoju rutu planirati u odnosu na predviđena stajališta, kojih je za sada u Podgorici svega tri.

Roditelji će svoj budžet morati dodatno da isplaniraju.

Podgorica mora imati razumijevanja i za one građane koji u glavnom gradu provode svoj dan. Razloga ima milion!

Takođe pogledajte

Škole po mjeri svakog djeteta

U JU OŠ “Vuko Jovović”, 8. novembra volonterke NVO “Feniks” održale su radionicu pod nazivom …

Održana centralna javna rasprava: Za zaštitu rijeke Zete

 Svi zagađivači Rijeke Zete što skorije treba da opreme svoja postrojenja savremenim kolektorima i filterima …

Оставите одговор

%d bloggers like this: