Connect with us

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Objavljeno

on

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Društvo

Klub odbornika DPS: Kriza u vlasti evidentna

Objavljeno

on

By

“Klub odbornika DPS je aktivno učestvovao i davao maksimalan doprinos u radu lokalnog parlamenta, a posebno u rješavanju pitanja od vitalnog značaja, i podržavao odluke koje su u korist svih građana”, navode u saopštenju.

 

Evidentno je, dodaju kiz Kluba odbornika DPS Danilograd, kako ne dolazi do realizacije najosnovnijih programskih aktivnosti, a pojedine partije i odbornici već prave otklon od rada parlamenta.

 

“Odbornici opozicije su držali kvorum, a sve u interesu obezbjeđivanja što boljeg života građana. Odbornici DPS konstatuju da je sjednica koja je trebalo da se održi danas, 25.06.2024. godine, a gdje smo obezbijedili prisustvo svih naših odbornika uprkos njihovim obavezama, predložena da se održi u petak 28.06.2024. godine?!”, navode u saopštenju.

 

Nefunkcionisanje lokalnog parlamenta je, poručuju, evidentno, što potvrđuje i donošenje odluka uz malu podršku, bez značajnih aktivnosti i izvršenja planskih zadataka.

 

 

“Veliki infrastrukturni projekti se ne realizuju, nažalost vlast je bez ideja i aktivnosti iako su davali velika obećanja, pa takvim svojim ponašanjem očigledno priželjkuju vanredne lokalne izbore”, navode u saopštenju.

Nastavite čitanje

Društvo

Sjutra sanacija ulegnuća na Kujavi, saobraćaj u prekidu na saobraćnici

Objavljeno

on

By

Radovi na privremenoj sanaciji ulegnuća puta na Kujavi započeće sjutra.

Ovo stoji u odgovorima koje je našem mediju dostavila Služba za odnose sa javnošću i protokol. U odgovorima se navodi da će zbog privremene sanacije, počev od 8 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na skretanju sa magistralnog puta m-3  ka mjestu Kujava koja će trajati do završetka radova.

Podsjećanja radi gotovo godinu dana građani putem portala Volim Danilovgrad pokušavaju ukazati na problem lokalne sobraćajnice koja povezuje magistralu Danilovgrad – Nikšić sa naseljem Kujava.

Naime, na početnom dijelu dionice puta koji silazi sa magistrale došlo je do utonuća kolovoza od više desetina centimetara. Za vozače koji nisu upoznati sa problemom ovaj potez puta predstavlja ogroman rizik.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije