Connect with us

Društvo

Sazvani zborovi MZ Slap i MZ Zagarače

Na osnovu člana 46 Odluke o mjesnim zajednicama („Službeni list CG – Opštinski propisi“, broj 45/20), Sekretarijat za lokalnu samoupravu sazvao je zborove za mjesne zajednice Slap i Zagarače.

MZ Slap

Datum održavanja Zbora za mjesnu zajednicu Slaš je  02.06.2023. godine sa početkom u 15,00 časova. Zbor će se održati u Velikoj sali Skupštine opštine Danilovgrad.

Članom 2 Odluke o osnivanju mjesne zajednice Slap (“Službeni list Crne Gore – opštinski propisi”, br. 13/10) propisano je da mjesna zajednica Slap obuhvata naselja: Bare Šumanovića, Viš, Mijokusoviće, Podvraće, Slap i Šobajiće

MZ Zagarače

Zbor građana mjesne zajednice Zagarače sazvan je za 01.06.2023. godine sa početkom u 15,00 časova. Zbor će se kao i prethodni održati u Velikoj sali Skupštine opštine Danilovgrad.

Članom 2 Odluke o osnivanju mjesne zajednice Zagarače (“Službeni list Crne Gore – opštinski propisi”, br. 31/08) propisano je da mjesna zajednica Zagarače obuhvata naselja: Bileću, Đuričkoviće, Jabuke, Lazarev Krst, Malenzu, Musteroviće, Povrhpoljinu i Miogost.

NAPOMENA: Neophodno je da građani koji prisustvuju Zboru posjeduju važeći identifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Nastavite čitanje

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije