Connect with us

Društvo

Sinoć u Danilovgradu odlična atmosfera: Salon vina i Frajle okupili brojne posjetioce

Foto Media Biro

Svako ko je sinoć posjetio Danilovgrad, bio je u prilici da uživa u jedinstvenom ljetnjem događaju, pozitivnoj atmosferi i odličnom muzičkom programu. Naime, prvi po redu dogadjaj pod nazivom “Vinom obojen Danilovgrad” okupio je devet vinarija, koje su svoje proizvode promovisali u centru grada, gdje su svi posjetioci, kao i lokalno stanovništvo uživali u degustaciji. Nakon toga, na platou ispred hotela “Zeta” upriličen je muzički program, kada se nakon nastupa lokalnih DJ, publici predstavio novosadski ženski sastav “The Frajle”.

“Nakon tri Salona vina koje smo organizovali u Podgorici, došli smo u Danilovgrad”, kazao je agenciji Madia Biro organizator Salona vina, Dragutin Kontić i dodao da na prostorima te opštine ima preko 23 vinarije, dok, kako je kazao, njih 11 svoja vina plasira na tržištu.

Kontić je naglasio da je cilj ovakvih okupljana upravo promocija crnogorskih vina i Crne Gore kao vinske destinacije. Prema riječima predsjednika Skupštine Opštine Danilovgrad, Velimira Đokovića, Danilovgrad je odlična destinacija za promociju vina jer je, kako je dodao, područje opštine Danilovgrad idealno podneblje za uzgoj vinskih proizvoda.

“Pored dobrih vinara koje naša opština ima, vrlo je značajno da svi zajedno radimo na njihovoj promociji, afirmaciji proizvoda i onoga što oni nude. Ujedno, to je vrlo važno i zbog cjelokupne crnogorske ekonomije, jer je potrošnja domaćih proizvoda u Crnoj Gori od strane turista koji je posjećuju veoma bitna”, istakao je on.

Đoković je kazao da se kao lokalna samouprava trude da ožive sami centar grada, te da ovakvim i sličnim manifestacijama lokalnom stanovništvu uljepšaju svakodnevnicu, a ujedno, kako je rekao, sugrađane koji žive na periferiji, te okolno stanovništvo animiraju da dođu u Danilovgrad.

Vlasnik vinarije “Jokaš” Dragan Sekulić iz Bjelopavlića jedan je od onih koji svoja vina prvi put predstavlja na Salonu vina. U njegovoj vinariji najčešće se može naći crno, odnosno crveno vino kao i roze.

“Dosadašnju promociju naših proizvoda radili smo isključivo preko interneta, a ovo je svakako idealna prilika da se predstavimo široj populaciji”, kazao je Sekulić.

Autorke “novosadskog tanga”, članice ženskog sastava “The Frajle” kažu da od početka karijere imaju odličnu komunikaciju sa crnogorskom publikom.

“Volimo se, to je uzvraćena ljubav već 14 godina, naš prvi nastup je bio baš u Crnoj Gori, na primorju. Od tada i trajemo, nas je zapravo publika i tražila. Kada smo naše prve snimke stavili na Youtube kanal, mediji su ubrzo saznali za nas i tako je sve i počelo”, prisjetila se Jelena Buča, jedna od članica sastava The Frajle.

Izgleda da je falilo neke ženske energije na muzičkoj sceni, iako nam je drago da se među našom publikom nalazi sve više muškaraca, istakla je Nataša Mihajlović.

“Mi volimo da bećarimo i uživamo u muzici, tako da slobodno mogu reći da je naša muzika mješavina novosadskog tanga i ženskog bećarca. Volimo svu vrstu muzike, ali nekako ono što se prepoznaje kroz naš rad i potpis jeste ta Vojvodina, zemlja gdje smo odrasle”, kazala je ona.

Iako je rad u grupi zahtjevan, ponekad je baš taj grupni rad olakšavajuća činjenica, pogotovo kada je izbor pjesama posrijedi, mišljenja je Nevena Buča.

“Ovaj tim odlično funkcioniše već dugi niz godina, svi smo i kompozitori i tekstopisci, i zajedno stvaramo. Postoji jedna vrsta kompromisa, ili sagledavanja stvari iz nekog drugog ugla, jer na kraju, u našu muziku svaka od nas donese nešto svoje”, poručila je ona.

Dogadjaj “Vinom Obojen Danilovgrad” organizovo je Salon Vina pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, Turističke Organizacije Danilovgrada i Centra za Kulturu Opštine Danilovgrad.

Društvo

Komunalno preduzeće Danilovgrad poziva vlasnike grobnih mjesta radi upisa u evidenciju

U cilju uređivanja gradskog groblja „Sveta Tekla“ u Danilovgradu, Pogrebne usluge Komunalnog preduzeća Danilovgrad poziva  naslednike i srodnike preminulih predaka da se jave u kancelariju pogrebnih usluga DOO Komunalno, radi identifikacije grobnih mjesta svojih predaka i regulisanja pravnog statusa na grobnim mjestima.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 067/138-137 Pogrebne usluge DOO „Komunalno“ Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Nezadovoljni radom Opštine, mještani Kruščice sami sanirali put

Mještani sela Kruščica u blizini Martinića su se organizivali da poprave svoj put jer, kako kažu, asfalt koji im je obećala Opština još nije stigao.

Sakupili smo novac, Igor je naručio mljeveni kamen koji je pomiješan sa glinom i organizivao akciju popravke puta, kazao je za portal Volim Danilovgrad mještanin Zoran Đuković.

Zoran Đuković, stanovnik Kruščice

Kako je istekao većina mještana donirala je novac, dok se njih dvadesetak okupilo kako bi rupe popunili  mljevenim kamenom, Danilo je dovezao kamen traktorom od kojeg smo napravili privremene ivičnjake, Bago je utabao mljeveni kamen vibro žabom, ističe nam Đuković radove i radnu atmosferu.

Pogledajte dio atmosfere u videu koji su mještani kreirali tokom radne akcije.

“Ovo je bila akcija koja nam je pokazala da ako Opština ne može ili neće, da mi moramo sami da se organizujemo i da uz druženje završimo posao. Na kraju dana smo dogovorili otvaranje atmosferskih kanala pored puta da bi put duže trajao.”, ističe Đuković.

Mještani, kako kaže Đuković, od Opštine očekuju da makar sanira rupe asfaltom na ovih 500 metara puta jer će rupe koje su zakrpljene mljevenim kamenom biti pretvorene u nove rupe nakon velikih kiša i teških kamiona koji tjeraju đubrivo iako ovaj put nema nosivost za tako velike kamione.

Očekujemo da Opština zamijeni uličnu rasvjetu u kojoj tek svaka treća sijalica radi. Ako građani mogu da plaćaju onda Opština može da održava rasvjetu ističe Đuković ukazujući da se sve može brzo zavrsiti ako se okupljeno oko zajedničkog cilja.

Đukovića zabrinjava što predsjednik mjesne zajednice ne informiše šta je dogovorio sa rukovodstvom Opštine. “Zato nam je teže da se samoorganizujemo jer ne znamo kada će naše selo i naš put doći na red”, zaključuje Đuković.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije