Connect with us

Spuž

Spuž: Mještani sanirali fontanu i udarnu rupu na putu

Objavljeno

on

Nije prošlo ni 24 sata od kada su stanovnici Spuža javno podijelili par problema u svojoj zajednici, dvojica mještana završili su popravke fontane i udarne ruše na saobraćajnici. Na zvaničnoj Viber grupi mjesne zajednice Spuž objavljene su javne pohvale za Bata Ivančevića i Veska Novovića.

Naime, kako stoji u Viber zajednici MZ Spuž Bato je danas zakrpio udarnu rupu u glavnoj ulici, koja je bila razlog mnogih posjeta mehaničaru dok je Vesko  popravio fontanu koja je, uslijed kvara, prelivala i trošila dragocjenu vodu!

Naše komšije daju odličan primjer svima, kako se brižno odnositi prema javnom, zaključuje se u poruci.

Spuž

U Spužu održan završni čas glume za školsku 2023/2024

Objavljeno

on

By

Centar za kulturu Danilovgrad u saradnji sa  Dramskim studijom ,,Prazan prostor“  je organizovao  besplatne radionice glume za djecu svih uzrasta iz Spuža.  Radionice su se održavale  u prostorijama MZ Spuž.

,,Tokom ove školske godine djeca su imala priliku, pored formalnog obrazovanja, da pohađaju dramske radionice u MZ Spuž. Na časovima smo kroz kombinaciju različitih savremenih dramskih metoda težili istinskom upoznavanju grupe i pojedinca. Djeci su najzanimljiviji dio časa dramske improvizacije, gdje na određenu temu sami smišljaju scene, te tako kroz igru, upotrebljavajući maštu i svoje vještine, progovaraju o ličnim radostima, ali i problemima i tegobama. Po ko zna koji put se pokazalo koliko djeca uživaju da rastu i razvijaju se kroz ovakav način rada i putem kreativnosti koje dramske vježbe i radionice omogućavaju“- kazala je Marija Marković koja vodila radionice u Spužu u ime dramskom studija ,, Prazan prostor“.

Nastavite čitanje

Spuž

Apel mještana Daljma: Više od sedam godina bez javne rasvjete

Objavljeno

on

By

Mještanin Daljma, Saša Gardašević, uputio je apel nadležnim organima povodom problema sa javnom rasvjetom u njihovom mjestu. Prema njegovim riječima, rasvjeta u Daljmu postavljena je prije više od sedam godina, ali je korišćena samo tri dana. Nakon toga, radnici su skinuli sijalice i isključili struju na glavnoj banderi, ostavljajući mjesto bez javne rasvete do danas.

“U mjestu Daljam postavljena je rasvjeta prije više od 7 godina. Upalili su je da probaju radi li, ali posle 3 dana su nadležni poslali radnike da odvrnu sijalice na banderama i isključe struju na glavnoj banderi za rasvjetu. Tako da smo uživali u rasvjeti svega 3 dana,” rekao je Gardašević.

Daljam je frekventno naselje koje broji veliki broj stanovnika i značajan je putni pravac koji povezuje opštine Podgoricu i Danilovgrad preko Mareze i Spuža. Zbog toga, mještani smatraju da je neophodno da imaju adekvatnu rasvjetu radi sigurnosti i komfora.

“Ovim putem, u ime svih mještana Daljma, pozivamo nadležne da se pozabave ovim pitanjem i upale rasvjetu da nam ne stoji za ukras, jer joj je to trenutna funkcija,” naglašava Gardašević. Prema njegovim saznanjima, rasvjeta je isključena jer je traženo da se plaća 5 eura mjesečno po domaćinstvu, što mještani smatraju pretjeranim. “Koliko sam upućen, ugašena je jer su tražili da se plaća 5 eura mjesečno za rasvjetu po domaćinstvu, što mi zvuči previše, a i iskreno nisam čuo da se igdje plaća rasvjeta kroz naselje ili grad, već to na računima dolazi kao gubici na mreži.”

Daljam se nalazi samo 200 metara od granice sa Podgoricom, ali pripada opštini Danilovgrad, što često stvara administrativne komplikacije. “Niko iz opštine se ne okreće za bilo koje pitanje, samo nas upućuju na druga mjesta, a ta mjesta na opštinu i tako u krug,” dodaje Gardašević.

Uprkos problemu sa rasvjetom, mještani su nedavno sami organizovali i očistili put kroz Daljam od granja, žbunja i drveća, kako bi se nesmetano prolazilo automobilima. “Mi kao mještani smo prije par dana očistili trasu puta od 1,2 km koja vodi kroz Daljam od granja, žbunja, drveća i drača sa obje strane asfalta, kako bi se nesmetano prolazilo autom,” ističe Gardašević.

Mještani se nadaju da će njihov apel dopreti do nadležnih i da će problem sa rasvjetom biti rešen u najskorijem roku. Takođe, izražavaju zahvalnost ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata na donaciji kojom je proširen asfaltni put kroz njihovo naselje.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije