Connect with us

Spuž

Spuž: Psi lutalice napadaju djecu

Problem pasa lutalica u opštini Danilovgrad datira poslednjih nekoliko godina ako ne i deceniju. Uz djelovanje nadležnih preduzeća, lokalnih azila i pojedinaca problem je i dalje aktuelan.

Tokom ljeta su širom opštine Danilovgrad desetkovana stada ovaca i koza a poslednji incidentni su se desili u Spužu kada su psi napali dijete na biciklu koje je povrijeđeno padom sa bicikla pokušavajući da pobjegne od pasa.

-Imamo veliki problem u Spužu u dijelu Most-Burum, postoje psi lutalice i napadaju djecu. Jedan dječak je i povrijeđen padom sa bicikla koga su napali upravo psi lutalice, kazao nam je Aleksandar Otašević upućujući da se ove stvari ponavljaju. Kako ovo da riješimo pita se Aleksandar.

Juče završena javna rasprava o Nacrtu Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca

Povodom Nacrta Odluke uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, načinu zbrinjavanja i kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca organizovala se  javna rasprava od 14.09. 2021. godine, zaključno sa 29.09.2021. godine.

Ovom odlukom se propisuju uslovi i način držanja kućnih ljubimaca, način postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, način zbrinjavanja i upravljanja i održavanja skloništa za njihovo zbrinjavanje i kontrole njihovog razmnožavanja, na teritoriji opštine Danilovgrad.

Javna rasprava: Držanje kućnih ljubimaca, način postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima…

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Spuž

Proslavljena slava crkve Svetog Petra Cetinjskog u Spužu

Danas je u crkvi Svetog Petra Cetinjskog u Spužu, povodom hramovne slave, služena Liturgija.

-Nakon svetog sabranja, sveštenstvo i vjerni narod u parohijskom domu ugostili su domaćin ovogodišnje slave g. Novak Radulović sa porodicom, kao i članovi bratstva Sv. Petra Cetinjskog, a tom prilikom je i priređen kulturno-umjetnički program u kom su učestvovali polaznici škole vjeronauke “Sveti Petar Cetinjski” predvođeni vjeroučiteljicom popadijom Sofijom Tatić, stoji u objavi Crkvene opštine Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Ekonomija

U mjestu Grbe gradiće se solarna elektrana snage 1,8 MW

solar plant

U Grbama, Spužu, planirana je gradnja solarne elektrane snage 1,8 MW.

Agencija za zaštitu životne sredine obavjestila je javnost da je investitor Boban Šaranović iz Danilovgrada podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

Kako se vidi iz dokumenta koji je izradio Institut Sigurnost iz Podgorice, planira gradnju solarne elektrane na površini od 23.989m², a površina koju će zauzeti objekat je 9396.8m².

Fotonaponski on-grid sistem uključuje fotonaponske panele (module), montažnu podkonstrukciju za potrebe postavljanja fotonaponskih panela, invertore, kablovske razvode za povezivanje i rad fotonaponskog sistema, zaštitnu
opremu i sistem nadzora/monitoringa nad fotonaponskim sistemom.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije