Connect with us

Spuž

Troškovi prevoza za dva đaka i do 80€ mjesečno, uz mjesečnu bi čekali svoj kombi satima

Veliki broj đaka iz Danilovgrada i Spuža, kako bi pohađao redovno obrazovanje, putuje kombijem do Podgorice.

Troškovi prevoza za dva đaka, prema riječima predstavnika Neformalnog udruženja roditelja iz Danilovgrada,  iznose oko 80€ što je, kako kažu, jako skupo.

Kupovina mjesečnih karata je povoljnjija ali u tom slučaju đaci moraju da čekaju onog prevoznika za koji je kupljena . Kupovina mjesečne karte nam ne bi predstavljala problem, da naša djeca mogu koristiti bilo koji od dostupnih kombija na liniji Danilovgrad – Spuž – Podgorica stoga očekujemo od nadležnih sekretarijata i opštine Danilovgrad da sa autoprevoznicima iskomuniciraju moguće rješenje, kazali su u obraćanju iz ovog Neformalnog udruženja.

Pratiti rješenja iz drugih gradova – do tada čekati “svoj” kombi

U narednom periodu obratićemo se i zvanično lokalnoj samoupravi kako bi ista sjela za sto sa autoprevoznicima i pronašla rješenje za korišćenje prevoza za đake. Očekujemo da će naša djeca kupovinom mjesečne karte moći koristiti sve dostupne linije autoprevoznika na relaciji Danilovgrad – Spuž – Podgorica.

Vjerujemo da se može krenuti primjerom Podgorice ili drugih gradova iz zemlje i okruženja gdje su mjesečne karte uvezane a profit se raspoređuje.

Za rješenje ali da niko ne trpi

Goran Perović, vlasnik Dan – Tours-a nam je kazao da je on kao prevoznik raspoložen za sastanak sa nadležnim sekretarijatima ili Opštinom da se pronađe rješenje ali da rješenje ne ide na ničiju štetu. Pojavila se u javnosti informacija da su mjesečne karte u visini od 40€ što je previše i nije tačno. Mjesečne karte se kreću od 15€ koliko iznosi minimalna do 25€, kazao nam je Perović. 

Nije korektno tražiti od nas ili od bilo kojeg drugog prevoznika, koji smo iz privatnog sektora, da prevozimo putnike koji imaju mjesečne karte od drugih prevoznika, kazao nam je Perović naglašavajući da jeste raspoložen za iznalaženje rješenja putem subvencija ili kreiranja sistema koji neće ići na štetu nijednom prevozniku. 

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Spuž

Proslavljena slava crkve Svetog Petra Cetinjskog u Spužu

Danas je u crkvi Svetog Petra Cetinjskog u Spužu, povodom hramovne slave, služena Liturgija.

-Nakon svetog sabranja, sveštenstvo i vjerni narod u parohijskom domu ugostili su domaćin ovogodišnje slave g. Novak Radulović sa porodicom, kao i članovi bratstva Sv. Petra Cetinjskog, a tom prilikom je i priređen kulturno-umjetnički program u kom su učestvovali polaznici škole vjeronauke “Sveti Petar Cetinjski” predvođeni vjeroučiteljicom popadijom Sofijom Tatić, stoji u objavi Crkvene opštine Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Ekonomija

U mjestu Grbe gradiće se solarna elektrana snage 1,8 MW

solar plant

U Grbama, Spužu, planirana je gradnja solarne elektrane snage 1,8 MW.

Agencija za zaštitu životne sredine obavjestila je javnost da je investitor Boban Šaranović iz Danilovgrada podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

Kako se vidi iz dokumenta koji je izradio Institut Sigurnost iz Podgorice, planira gradnju solarne elektrane na površini od 23.989m², a površina koju će zauzeti objekat je 9396.8m².

Fotonaponski on-grid sistem uključuje fotonaponske panele (module), montažnu podkonstrukciju za potrebe postavljanja fotonaponskih panela, invertore, kablovske razvode za povezivanje i rad fotonaponskog sistema, zaštitnu
opremu i sistem nadzora/monitoringa nad fotonaponskim sistemom.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije