Connect with us

Društvo

Spuž: Voz prolazi, rampa podignuta

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Vozači moraju biti na oprezu prilikom prelaska pružnog prelaza u Spužu.

Ovo nije rijetka slika na pružnim prelazima u Crnoj Gori.

Pravila nalažu da ukoliko rampa na pružnom prelazu nije u funkciji voz se mora u potpunosti zaustaviti prije pružnog prelaza a potom nastaviti svoje putovanje.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Društvo

Martinićki put staviti na vrhu prioriteta

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Član Preokreta za Danilovgrad Zdravko Bucko Đuranović uputio je danas pismo predsjedniku Opštine da se put preko Martinića odmah nađe na agendi prioriteta Opštine jer kako ističe broj rupa se povećava, samim tim i troškovi za popravke vozila kao i stresovi mještana koji svakodnevno koriste taj put.

Đuranović zahtijeva da se zakrpe osnovne rupe na ovom putu najkasnije tokom narednih 10 dana, i najavljuje da ukoliko Opština ne može to uraditi da će se Martinićani i Brajovići sami organizovati i popraviti put koji smo davno platili i to ne da se zakrpi već da se izgradi novi.

Foto Preokret

Kako niko ne shvata ozbiljnost situacije mještani planiraju organizovati blokadu dva glavna putna pravca – Bulevar i Stari put, kako bi svi učesnici saobraćaja bili primorani da koriste put preko
Martinića i tako se sami uvjerili u svakodnevicu Danilovgrađana, ističe Đuranović.

Đuranović napominje da su Martinići gusto naseljeno područje i tek će to biti zbog blizine Glavnom gradu. Zbog odsustva trotoara na svim putevima pa i na ovom pješaci su životno ugroženi. To najbolje znaju oni koji koriste stari put od Danilovgrada do Spuža i svi pješaci koji svakodnevno koriste bulevar Danilovgrad – Podgorica koji takođe nema trotoar. Zato je predložio da projektom bude predviđen makar jedan trotoar i biciklistička staza.

Mi imamo naviku da koristimo ovaj put jer nemamo drugi, a prihvatanjem funkcije predsjednika vi ste se obavezali da završite i rekonstrukciju ovog puta, zaključio je Đuranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Ministarstvo prosvjete: Grijanje u školama neće biti problem ni ove ni naredne godine

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U crnogorskim školama, nakon produženog raspusta, sjutra počinje drugo polugodište. Iz Ministarstva prosvjete poručuju da grijanje neće biti problem ni u ovoj, ni u narednoj školskoj godini, jer u budžetu ima dovoljno novca za tu namjenu. Prevazišli su i probleme sa isporukom lož ulja, pa će i više od 100 škola koje koriste ovaj energent imati kvalitetno i uredno grijanje, prenosi Portal RTCG.

Produženi zimski raspust izazvao je različite reakcije, ali je za više od sto škola obezbijedio dodatno vrijeme za nabavku lož ulja i nesmetan početak nastave.

Što se tiče lož ulja u toku je isporuke i imamo uvjeravanja iz Helenik petroleuma da će sve do početka škole biti isporučeno i da što se tiče energenata neće biti nikakvih problema, kazao je za TVCG direktora Direktorata za opšte srednje obrazovanje Slobodan Savović.

Obrazovni sistem bio je spreman za drugo polugođe po nastavnom planu i kalendaru, a Savović dodaje kako grijanje neće biti problem ni u ovoj, ni u narednoj školskoj godini, jer u Budžetu ima dovoljno novca za tu namjenu.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
11°
Ведро
06:5916:53 CET
Осећај: 10°C
Ветар: 8km/h SSE
Влажност: 51%
Притисак: 1016.26mbar
УВ индекс: 1
УтоСреЧет
10/-1°C
12/1°C
10/1°C

Facebook

Najčitanije