Connect with us

Društvo

SSCG: Što prije ograničiti cijene goriva

Podsjećaju da je u prethodnom periodu došlo do značajnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, cijene goriva, pa i cijena stanova, a po svemu sudeći ovaj trend, izgleda, će biti nastavljen, navodi se u saopštenju

Published

on

Hand hold Fuel nozzle to add fuel in car at filling station

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Savez sindikata Crne Gore (SSCG), povodom ponovnog rasta cijena goriva, apeluje da se što hitnije preduzmu mjere u cilju ograničenja cijena goriva, navodi se u saopštenju.

Iz ove sindikalne organizacije podsjećaju da su već određeni period pripremljene izmjene Zakona o akcizama, a koje je podržalo i Predsjedništvo Socijalnog savjeta Crne Gore, kojim je predviđeno i ograničavanje rasta cijene goriva.

– Ne sporeći značaj projekta Evropa sad kojim je došlo do značajnog rasta minimalne zarade u Crnoj Gori, Savez sidndikata Crne Gore, skreće pažnju da evidentnim rastom cijena osnovnih životnih namirnica i cijene goriva, ovaj projekat neće ostvariti očekivane rezultate – navode iz SSCG.

Podsjećaju da je u prethodnom periodu došlo do značajnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, cijene goriva, pa i cijena stanova, a po svemu sudeći ovaj trend, izgleda, će biti nastavljen.

– Shodno tome, SSCG apeluje na sve socijalne partnere da što prije postignu konsenzus kako bi se našla rješenja koja bi zaštitila, ionako ugrožen, životni standard građana – saopštili su iz SSCG.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije