Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, u nižom predjelima zbog kiše u višim zbog povremenih slabijih sniježnih padavina i uz mjestimično smanjenu vidljivost.Duž klisura i usjeka učestali su sitniji odroni.  Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnim znakom bez obzira na vremenske prilike.

Zimska oprema je obavezna na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).

Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja i strpljenje.

Privremeno se zatvara  granični prelaz Vraćenovići   za period od 90 dana,najkasnije do 1 juna,tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na  zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša,na putnom pravcu Nikšić-Bileća.Granični prelaz Vraćenovići je zatvoren za saobraćaj od 27.02.2020. godine.Saobraćaj je preusmjeren na  druge granične prelaze za medjunarodni i robni saobraćaj.

Privremeno se počev od 01.03.2020. god do 31.03.2020. god. zbog demontaže zaštitne konstrukcije u blizini stuba P2 na mostu Moračica, Auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač Mateševo,odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 60 minuta u terminu od 07.00-11.00 časova i od 13.00 do 17.00 časova

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstac-Ivanova korita dionica Medjuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobracaja za sve vrste vozila od 19.02.2020. godine do 19.03.20120. godine  u terminima od 09.00 do 12.00 i od 14.00 do 17.00 sati.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine do 28.04.2020. god došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni .

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobracajna signalizacija.

Od 10.12.2019.godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat , kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu  na mag. putu M-11 dionica Lepetani -Tivat.

Na putnom pravcu Lubnice-Jelovica zbog izvodjenja radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova .

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 17  saobracajnih nezgoda u kojima je 1  osoba  zadobila teže a 6 osoba lakše povrede.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta.