Connect with us

Društvo

Sudstvo i tužilaštvo opstuiraju borbu protiv kriminala

To što sudstvo i tužioci ne mogu da prate volju Vlade Crne Gore da se izbore sa organizovanim kriminalom, odlična je poruka za međunarodnu zajednicu, dodao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Vlada je odlučila da nagradi učesnike akcije zapljene 1.400 kilograma kokaina. Tri rukovodioca dobiće dvostruku platu, sedmoro jednostruku i dvojica iz Uprave carina biće nagrađeni na isti način, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

“Kada izaberete kvalitetne i kompetentne ljude na pozicijama nećete pogriješiti”, kazao je Krivokapić.

On je kazao da je to dokaz da će Vlada raditi na poboljšanju uslova u kojim rade službenici Uprave policije. Napomenuo je da policija nije dobila čestitke od prethodne Vlade.

“Moramo da promijenimo sistem vrijednosti i idoli u Crnoj gori više neće biti kriminalci. Moramo da promijenimo činjenicu da ne možete da razlikujete ko je kriminalac, ko političar, ko biznismen”, kazao je premijer.

Istakao je da su ovakve akcije i ranije pripremane, ali su prvi put sprovedene u djelo.

“Ako se dese bilo kakvi incidenti i sukobi znajte da su to nezadovoljne grupe koje žele da opstruiraju ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori. Crna Gora je zemlja mira, poštovanja jedni drugih. Da bi to tako bilo, moramo svi dati doprinos”, istakao je Krivokapić.

Tvrdi da je akcija zapljene kokaina izvedena u tajnosti i da nije znao ništa o tome dok nije završena.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ističe da je ovo najveći rezultat od prošlogodišnje pobjede na izborima .

“Ne postoji mafija koja nije napadnuta u posljednje vrijeme. Rezultati borbe protiv kriminala se isporučuju. To što druge institucije sistema ne mogu da ih prate i to je dobra poruka i međunarodnoj zajednici. To što sudstvo i tužioci ne mogu da prate volju Vlade Crne Gore da se izbore sa organizovanim kriminalom, odlična je poruka, istina negativna, ali odlična”, kazao je Abazović.

On je istakao da to pokazuje da Vlada, policija i Uprava carina imaju volju da se isporučuju konkretni rezultati, a da postoji dio sistema koji je naslijeđen koji sve to želi da opstruira.

“Naš zadatak je da u narednom periodu nastavimo još jače. Pozivam Skupštinu da što prije dođe do saglasnosti izbora tužilačkog savjeta. Pozivam sve nadležne organeda izaberu rukovodioce svojih institucija, da se kompleztiramo kao tim, da država u ovome bude jedinstvena, da svi uradimo što je do nas”, kazao je potpredsjednik Vlade.

On je istakao da je vrijednost jedne pošiljke kokaina jednak vrijednosti pet super-lusuznih bolnica i 10 fabrika.

“Mi našu djecu liječimo SMS porukama, a nismo stali na kraj kriminalu, Tvrdim da se iza svakog nacionalizma i ekstremizma kriju kriminalne grupe koje vide da se u ovom trenutku dešava da imaju zaštitu države. Ovo više nije njihova sigurna luka”, poručio je Abazović.

Ministar unutrašnjih posliva Sergej Sekulović kazao je da je zapljena kokaina globalna akcija.

“Crna Gora u ovom trenutku može da se pohvali da ima sektor bezbjednosti koji djeluje koordinisano, ozbiljno i kome se vjeruje”, kazao je Sekulović.

Istakao je da je to čvrst dokaz da Crna Gora sigurnim koracima korača ka Evropskoj uniji.

“Da je to tako mogu da se pohvalim da je uhapšen jedan od najtraženijih lica u Mađarskoj”, kazao je on.

Dodao je da novi menadžment svakodnevno opravdava svoju funkciju.

Tužilaštvo je već uložilo prigovor na odluku sudije koji je pustio osumnjičene da se brane sa slobode, kazao je on. Dodaje da je akcija prekinuta u pravom trenutku i da su uhapšeni vlasnici magacina.

Sekulović je kazao da Specijalno tužilaštvo nije namjerno zaobiđeno u ovom slučaju i da sarađuju kako treba.

Abazović je naglasio da se puštanjem osumnjičenih da se brane sa slobode, poruka javnosti da neko ne želi da se izbori s kriminalom.

U koordinisanoj akciji službenika Uprave policije i Uprave prihoda i carina zaplijenjena je rekordna količina od 1.400 kilograma kokaina i uhapšene su za sada dvije osobe, otac i kćerka Budimir i Marina Krstović, vlasnici hangara u kojima je droga bila skladištena u zetskom selu Mojanovići.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Otvoren tender za Martinićki put

Nakon radova na asfaltiranju saobraćajnice i ispred Osnovne škole “Vuko Jovović” danas je Opština Danilovgrad otvorila tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju puta Pažići – Spuž -Stologlav.

“Priča o Martinićkom putu na zadovoljstvo najviše mještana tog kraja ulazi u završnu fazu.”, saopštio je na zvaničnoj Facebook stranici predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar grgurović.

Obezbeđivanje sredstava za eksproprijaciju bez dodatnog zaduživanja u iznosu od 240.000 eura, izrada novog projekta, revizija, raskid ugovora sa Gradnjom promet, obezbjeđivanje 5.9 miliona za radove iz Kapitalnog budžeta države, danas su zaokruženi otvaranjem tendera za izvodjaca radova na putu, naveo je predsjednik Opštine na Facebook-u.

Novim projektom, duzine 8.6km, predviđen je trotoar sa jedne strane, u dijelu puta GUR Spuž, trotoar će biti sa obje strane puta. Takođe su predviđena autobuska stajališta.

Podloga će u određenim djelovima puta u potpunosti morati biti izmijenjena zbog močvarnih karakteristika zemljišta, navodi se dalje u objavi i podjseća da će vrijednost radova prema revidovanom Glavnom projektu iznosi 5.741.400 € i obuhvata: saobraćaj, hidrotehniku, konstrukciju, signalizaciju i uz to elaborat zaštite od požara.

Novčana sredstva potrebna za realizaciju projekta u vrijednosti od 5,9 miliona eura za izvođenje radova i licencirani nadzor su obezbijeđeni amandmanom na tehnički rebalans budžeta koji je pisao naš poslanik i sugrađanin Darko Dragović. Amandman je usvojen od strane parlamentarne većine.

Na ovaj način smo uspjeli da zajedničkim djelovanjem obezbijedimo poslednji i najvazniji uslov neophodan za otvaranje tendera za izbor izvođača, naveo je Grgurović na Facebook-u i istakao da upućuje zahvalnost porodici Kalezić i firmi Gradnja promet na sporazumnom raskidu ugovora sa Upravom javnih radova. U slučaju da ugovor nije bio raskinut, došlo bi do dugih sudskih sporova koji bi neminovno prolongirali otvaranje tendera za izvodjača radova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U petak dobrovoljna akcija davanja krvi

Giving blood

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad u saradnji sa Crvenim krstom Danilovgrad, povodom Dana Opštine Danilovgrad, Nedelje Crvenog krsta i povodom 15 godina od osnivanja kluba, organizuje tradicionalnu akciju davanja krvi koja će se održati u petak, 8. decembra 2023. godine (petak), u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

Prijem gostiju i davanje krvi od 08 – 14h nakon čega će u Hotelu Zeta biti organizovao svečani ručak i dodjela zahvalnica.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije