Tuča na parkingu pod manastirom Ostrog

Baranin A.Č. tvrdi da su ga minule subote, na parkingu ispred donjeg manastira Ostrog, pretukla dvojica službenika Turističke organizacije Danilovgrad R.P. i S.V.

Međutim, direktor TO Danilovgrad Ivan Dragojević, kaže da je istina drugačija – da su se njihovi zaposleni branili od vlasnika Turističke agencije “Mona” koji ih “godinama maltretira, provocira i nasrće” na njih kako bi izbjegao plaćanje izletničke takse.

Iz Uprave policije odgovorili su “Vijestima” da im A.Č.ć nije prijavio napad, ali da su zaposleni u TO Danilovgrad njega prijavili dan prije incidenta, ali i tog dana.

“A.Č. nije podnio prijavu OB Danilovgrad. S.V. je 16. 8. 2019. godine, u svojstvu radnika TO Danilovrad, pristupio u Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad i podnio prijavu protiv A.Č. iz Bara, vlasnika TO Mona, u kojoj je naveo da ga je A.Č. uznemiravao i fizički napao na radnom mjestu, na naplatnom punktu Vrela. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršaju iz Zakona o javnom redu i miru”, odgovoreno je iz UP.

Objasnili su da ih je dan kasnije Vukadinović obavijestio da ponovo imaju probleme sa Čičićem, u mjestu Ostrog, i da je došlo i do tuče.

“Službenici OB Danilovgrad su odmah otišli na lice mjesta i u službene prostorije doveli aktere događaja – A.Č, S.V. i R.P. dok je naknadno kao svjedok u službene prostorije pristupio i B.Z. Od svih ovih lica su uzete izjave. I o ovom događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio prikupljanje dodatnih obavještenja, dok će se o kvalifikaciji naknadno izjasniiti”, pojasnili su iz Uprave policije.

A.Č. je juče u telefonskom razgovoru novinarki “Vijesti” rekao da je netačno da nije podnio prijavu i da policija sa TO Danilovgrad pokušava da “izrežira nešto” kako bi on ispao kriv.

“Čak nijesu saslušali ni svjedoke iz autobusa, ali ni ostale turiste i vozače drugih autobusa koji su bili tu”, rekao je on.

Tvrdi da je tog jutro oko 8.30 autobusom “Zeković prevoz” stigao sa putnicima do naplatnog punkta, ali da su prošli jer zaposlenih koji naplaćuju taksu nije bilo na radnom mjestu.

“Nastavili smo do parking prostora ispred manastira, putnici su počeli da izlaze i preusmjeravao sam ih na manastirske mini-buseve. Tada su mi prišli S.V. i R.P. koji me isprskao sprejom. Uhvatio sam se za oči, a oni su počeli da me udaraju šakama. Kada sam pao na zemlju, nastavili su da me udaraju nogama. Izgubio sam svijest, a kada sam se osvijestio vidio sam da sam u manastiru i da mi sveštena lica ukazuju pomoć”, kazao je Čičić inspektorima.

Dragojević, međutim, tvrdi da je A.Č. tog jutra projurio autobusom pored naplatnog punkta, o čemu su ga zaposleni odmah obavijestili, kao i turističkog inspektora.

“Zatim pošli za njim do parkinga, a čim su izašli iz kola rekao im je – ‘Mrš, mrš odavde, gubite se’. Potom je prišao R.P., uhvatio ga za majicu, očupao njegovu identifikaciju. R.P. se odmakao, a A.Č. je uzeo kamen u ruke i krenuo da ih gađa. R.P. je izvadio sprej iz džepa, ispriskao u njegovom pravcu, ali A.Č. je i dalje zamahivao ka njima kamenom. Instinktivno su ga udarili, iz straha da ih ne gađa kamenom. Pao je na koljena, a kada mu je prišao vozač autobusa da ga odvede i dalje je tražio kamen da ih gađa. Naši zaposleni su se udaljili, obavijestili policiju, turističkog inspektora i mene”, kazao je Dragojević.

Istakao je da je odmah sa policijom pošao na lice mjesta, i da je slijed događaja kakav su opisali i prijavili policiji snimljen telefonom.

Objasnio je da zaposleni u TO nemaju ovlašćenja da primjenjuju silu prilikom naplate, ali da zna da su se R.P. i S.V. branili od čovjeka koji godinama teroriše zaposlene u danilovgradskoj organizaciji.

Dragojevićeva i A.Č. verzija incidenta koji se dogodio dan prije tuče dijametralno je suprotna.

Dok Baranin tvrdi da zaposleni nijesu bili na naplatnom punktu kada je prošao sa tri autobusa, Dragojević ističe da je on i tog dana namjerno izbjegao da plati taksu, a potom vrijeđao i udario S.V., otimajući mu telefon.

Takođe pogledajte

Pružiti adekvatnu pomoć žrtvama trgovine ljudima

Izvršni direktor Instituta – mr Mitar Radonjić sa saradnicama informisao je predstavnike organa državne uprave …

Ljudski nemar i pohlepa: Gore pluća Danilovgrada

Svake godine planina Garač, sredinom mjeseca februara, biva eksploatisana na jedan jako nemaran način.  Naime, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: