Connect with us

Hronika

Tuča na parkingu pod manastirom Ostrog

Baranin A.Č. tvrdi da su ga minule subote, na parkingu ispred donjeg manastira Ostrog, pretukla dvojica službenika Turističke organizacije Danilovgrad R.P. i S.V.

Međutim, direktor TO Danilovgrad Ivan Dragojević, kaže da je istina drugačija – da su se njihovi zaposleni branili od vlasnika Turističke agencije “Mona” koji ih “godinama maltretira, provocira i nasrće” na njih kako bi izbjegao plaćanje izletničke takse.

Iz Uprave policije odgovorili su “Vijestima” da im A.Č.ć nije prijavio napad, ali da su zaposleni u TO Danilovgrad njega prijavili dan prije incidenta, ali i tog dana.

“A.Č. nije podnio prijavu OB Danilovgrad. S.V. je 16. 8. 2019. godine, u svojstvu radnika TO Danilovrad, pristupio u Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad i podnio prijavu protiv A.Č. iz Bara, vlasnika TO Mona, u kojoj je naveo da ga je A.Č. uznemiravao i fizički napao na radnom mjestu, na naplatnom punktu Vrela. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršaju iz Zakona o javnom redu i miru”, odgovoreno je iz UP.

Objasnili su da ih je dan kasnije Vukadinović obavijestio da ponovo imaju probleme sa Čičićem, u mjestu Ostrog, i da je došlo i do tuče.

“Službenici OB Danilovgrad su odmah otišli na lice mjesta i u službene prostorije doveli aktere događaja – A.Č, S.V. i R.P. dok je naknadno kao svjedok u službene prostorije pristupio i B.Z. Od svih ovih lica su uzete izjave. I o ovom događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio prikupljanje dodatnih obavještenja, dok će se o kvalifikaciji naknadno izjasniiti”, pojasnili su iz Uprave policije.

A.Č. je juče u telefonskom razgovoru novinarki “Vijesti” rekao da je netačno da nije podnio prijavu i da policija sa TO Danilovgrad pokušava da “izrežira nešto” kako bi on ispao kriv.

“Čak nijesu saslušali ni svjedoke iz autobusa, ali ni ostale turiste i vozače drugih autobusa koji su bili tu”, rekao je on.

Tvrdi da je tog jutro oko 8.30 autobusom “Zeković prevoz” stigao sa putnicima do naplatnog punkta, ali da su prošli jer zaposlenih koji naplaćuju taksu nije bilo na radnom mjestu.

“Nastavili smo do parking prostora ispred manastira, putnici su počeli da izlaze i preusmjeravao sam ih na manastirske mini-buseve. Tada su mi prišli S.V. i R.P. koji me isprskao sprejom. Uhvatio sam se za oči, a oni su počeli da me udaraju šakama. Kada sam pao na zemlju, nastavili su da me udaraju nogama. Izgubio sam svijest, a kada sam se osvijestio vidio sam da sam u manastiru i da mi sveštena lica ukazuju pomoć”, kazao je Čičić inspektorima.

Dragojević, međutim, tvrdi da je A.Č. tog jutra projurio autobusom pored naplatnog punkta, o čemu su ga zaposleni odmah obavijestili, kao i turističkog inspektora.

“Zatim pošli za njim do parkinga, a čim su izašli iz kola rekao im je – ‘Mrš, mrš odavde, gubite se’. Potom je prišao R.P., uhvatio ga za majicu, očupao njegovu identifikaciju. R.P. se odmakao, a A.Č. je uzeo kamen u ruke i krenuo da ih gađa. R.P. je izvadio sprej iz džepa, ispriskao u njegovom pravcu, ali A.Č. je i dalje zamahivao ka njima kamenom. Instinktivno su ga udarili, iz straha da ih ne gađa kamenom. Pao je na koljena, a kada mu je prišao vozač autobusa da ga odvede i dalje je tražio kamen da ih gađa. Naši zaposleni su se udaljili, obavijestili policiju, turističkog inspektora i mene”, kazao je Dragojević.

Istakao je da je odmah sa policijom pošao na lice mjesta, i da je slijed događaja kakav su opisali i prijavili policiji snimljen telefonom.

Objasnio je da zaposleni u TO nemaju ovlašćenja da primjenjuju silu prilikom naplate, ali da zna da su se R.P. i S.V. branili od čovjeka koji godinama teroriše zaposlene u danilovgradskoj organizaciji.

Dragojevićeva i A.Č. verzija incidenta koji se dogodio dan prije tuče dijametralno je suprotna.

Dok Baranin tvrdi da zaposleni nijesu bili na naplatnom punktu kada je prošao sa tri autobusa, Dragojević ističe da je on i tog dana namjerno izbjegao da plati taksu, a potom vrijeđao i udario S.V., otimajući mu telefon.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Hronika

U Danilovgradu uhapšen osumnjičeni za proganjanje

Ilustracija

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje visoko tehnološkog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv N.P. iz Danilovgrada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo proganjanje.

Osumnjičeni je, kako navode u policiji, u prethodnom periodu u više navrata sa zaštićenog telefonskog broja i putem nekoliko aplikacija pozivao i slao poruke oštećenoj i članovima njene porodice, što je kod oštećene izazvalo osjećaj ugroženosti.

“Ovo posebno imajući u vidu činjenicu da je u ranijem periodu osumnjičeni N.P. pravosnažno osuđivan zbog istog krivičnog djela počinjenog u odnosu na oštećenu. N.P. je bio nedostupan nadležnim organima, te je za njim raspisana potraga na nacionalnom nivou i on je juče lišen slobode”, navode u saopštenju Uprave policije.

Uz krivičnu prijavu priveden je postupajućem tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju do 72 časa.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Maloljetnik upravljao vozilom, oduzeta lovačka puška

Dana 03.12.2023.godine u 17,10 časova postupajući po operativnom informaciji PS SP Ob Danilovgrad kontrolisali su privatno motorno vozilo, Renault klio  sa kojim je upravljalo malodobno lice B.I. , rodjen 02.08.2006.godine u Podgorici, nastanjen u Novo Selo, Opština Danilovgrad.

Prilikom kontrole lica i vozila pronađena je lovačka puška marke Bereta fab.broja B-11690 kalibra 12 mm i 35 komada lovačkih patrona.

Sa događajem je upoznat Državni tužilac  u ODT koji je naložio prikupljanje obaveštenja i da se oružje i municija privremeno oduzmu nakon čega će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji, saopštili su za portal Volim Danilovgrad iz OB Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Društvo22 минута ranije

Saniran ponor na putu u selu Beriši

Uz podršku Opštine Danilovgrad i Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj tokom prethodne sedmice saniran je ponor na makadamskom putu...

Društvo29 минута ranije

Savjet MZ Vražegrmci sazvao prvi Zbor građana, razgovaraće o rezultatima i daljim planovima

Savjet mjesne zajednice Vražegrmci sazvao je Prvi Zbor građana mjesne zajednice Vražegrmci. Zbor se, kako stoji na sajtu ove mjesne...

Društvo2 сата ranije

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada...

Društvo2 сата ranije

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako...

Hronika3 сата ranije

U Danilovgradu uhapšen osumnjičeni za proganjanje

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje visoko tehnološkog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv...

Servisne informacije4 сата ranije

Isključenja struje u Danilovgradu za 07.12.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 7. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Danilovgrad       -u terminu od 8:00 do...

Najčitanije