Naslovna - Novosti - Tehnologija - Uputstvo: kako da sakrijete fotografije i videozapise na vašem Android uređaju
kako sakriti fotografije na androidu

Uputstvo: kako da sakrijete fotografije i videozapise na vašem Android uređaju

Sigurno vam je nekad zatrebalo da sakrijete neku fotografiju iz galerije, ili čak čitav album. U tom slučaju imamo rješenje za vas, jer se to može postići aplikacijom koju ćemo vam predstaviti u nastavku, a koja nosi ime Gallery Lock.

Za početak potrebno je naravno preuzeti aplikaciju sa linka ispod:

google-play-button

Nakon toga otvorite aplikaciju, nakon čega će vam ista zatražiti PIN. Zadani pin je 7777, no možete ga kasnije promijeniti ako želite, što biste svakako trebali uraditi. Zatim ćete dobiti uputstva za korištenje aplikacije, te ćete nakon što ih (ne) pročitate vidjeti grupu zadanih albuma. Da dodate albume u aplikaciju, kliknite na “Dodaj folder (Add Folder)” u dnu ekrana, te dajte ime novom folderu. Kada napravite folder, kliknite na njega da ga otvorite, a zatim na dnu ekrana kliknite na “Dodaj fotografije/video (Add photo/video)” te odaberite fotografije i videozapise koje želite sakriti i kliknite na zeleno plus dugme u gornjem desnom uglu ekrana. U videu ispod možete pogledati demonstraciju rada aplikacije.

Naravno, ako se kasnije odlučite da ponovo otkrijete sakrivene fotografije i videe, uđite u aplikaciju i u folder u kojem je fotografija ili video sakriven, kliknite na nju i zadržite, te odaberite opciju Unhide (otkrij).

Takođe pogledajte

Xiaomi Redmi Note 7 – test i recenzija

Xiaomi Redmi Note 7 – test i recenzija

Xiaomi pravi sve bolje mobilne uređaje, te ih na tržište plasira po primamljivim cijenama – …

Šestogodišnja djevojčica od zarade sa YouTube kupila zgradu

Šestogodišnja južnokorejska zvezda YouTube-a, Boram, koja ima oko 30 miliona pratilaca, kupila je petospratnu zgradu u …

Оставите одговор

%d bloggers like this: