Crnogorska komercijalna banka devetu godinu za redom organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akciji su se ove godine pridružili i zaposleni Podgoričke banke.

Iz CKB-a su saopštili da je akcija sprovedena i u gradovima širom Crne Gore, zaposleni iz filijala banke dali su krv u područnim jedinicama Zavoda za transfuziju krvi.

“I ove godine u tradicionalnoj akciji doniranja krvi pokazujemo da naše malo, može da znači mnogo. Svjesni da kao velika kompanija imamo i veliku odgovornost prema društvu, radujem se što njegujemo dobru praksu doniranja krvi, ali i utičemo na druge kompanije i pojedince da humanim činom doniranja krvi pomognu onima kojima je pomoć potrebna”, izjavila je Sandra Kordić, izvršni direktor u CKB-u.

Načelnica Službe za kolekciju krvi dr Nela Eraković, zahvalila se zaposlenima CKB-a i Podgoričke banke na humanosti i aktivnom odzivu.

“Partneri poput Crnogorske komercijalne banke su oslonac Zavodu u obezbjeđivanju stabilnih zaliha krvi. Ove su akcije iz godine u godinu brojnije i uspješnije sa sve većim brojem zaposlenih koji se uključuju zahvaljujući prije svega menadžmentu, koji na pravi način edukuje, motiviše i popularizuje davalaštvo među svojim zaposlenima, te na ozbiljan način pokazuju drušvenu odgovornost, tj.odgovornost prema pacijentima čiji život zavisi od ovog lijeka”, rekla je dr Nela Eraković.