Connect with us

Društvo

Zarubica: Što hitnije krenuti sa rješavanjem problema pasa lutalica

“Ovih dana u centru Danilovgrada bezdomni psi izazvaju sve veći strah i neprijatnost kod prolaznika, prije svega kod djece i učenika.”

Njihov broj je povećan primarno zbog neodgovornog ponašanja vlasnika pasa, a zatim jer je Opština zanemarila ovaj problem, saopštio je Darko Zarubica iz Pokreta Preokret.

Kako Zarubica dalje ističe uprkos najavi da kreće sterilizacija pasa u organizaciji nadležnih institucija uz podršku Opštine, ostala je samo reklama i još jedno razočaranje za sugrađane, navodi Zarubica.

Za Zarubicu i Pokret Preokret ovaj problem se može riješiti organizovanom vakcinacijom i sterilizacijom pasa lutalica koju treba da pokrene Opština. Svaki pas na teritoriji opštine treba da bude čipovan i da ima svoj pasoš jer jedini na taj način svako odgovara za svog psa.

Opština u dogovoru sa veterinarskom ambulantom može organizovati da veterinari sterilizuju pse i tako riješe prvi sloj problema.
Organizovanim zajedničkim radom problem pasa lutalica može biti riješen najkasnije za tri godine, a u međuvremenu kroz grad na tačno definisanim mjestima se mogu postaviti hranilice za pse, navodi dalje Zarubica

-Opština Danilovgrad se mora uhvatiti u koštac sa ovim problemom i što prije stvoriti uslove za čist i bezbjedan grad. Dok se to ne riješi, Opština će trošiti sve više novca na odštetu od ujeda bezdomih pasa.

Ovo je zajednički problem svih građana Danilovgrada i nužno je da sarađujemo da bi svima bilo bolje i da bi bezbjedno i sigurno živjeli u našem gradu, zaključuje Zarubica.

Društvo

Saniran ponor na putu u selu Beriši

Uz podršku Opštine Danilovgrad i Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj tokom prethodne sedmice saniran je ponor na makadamskom putu u selu Beriši.

Naime, lokalno stanovništvo obratilo se Savjetu mjesne zajednice Vražegrmci i ukazao na problem ponora, koji se uslijed kretanja atmosferskih voda otvorio na makadamskom putu u selu Beriši. Ponor je predstavljao rizik za sve koji koriste ovu saobraćajnicu.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Savjet MZ Vražegrmci sazvao prvi Zbor građana, razgovaraće o rezultatima i daljim planovima

Savjet mjesne zajednice Vražegrmci sazvao je Prvi Zbor građana mjesne zajednice Vražegrmci. Zbor se, kako stoji na sajtu ove mjesne zajednice, saziva za 16. decembar sa početkom u 14 časova.

Zbor će se održati u prostorijama mjesne zajednice u Domu na Potočilu.

Na Zboru, koji će imati tri tačke dnevnog reda, će se predstaviti rezultati rada Savjeta mjesne zajednice Vražegrmci za 2023. godinu tačnije za period od izbora novog Savjeta, od maja tekuće godine zaključno sa decembrom. Na Zboru će građani takođe  imati priliku da porazgovaraju sa predstavnicima Savjeta mjesne zajednice, iznesu probleme sa kojima se susreću ali i predlože aktivnosti koje se mogu uvrstiti u rad Savjeta mjesne zajednice za 2024. godinu.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Društvo22 минута ranije

Saniran ponor na putu u selu Beriši

Uz podršku Opštine Danilovgrad i Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj tokom prethodne sedmice saniran je ponor na makadamskom putu...

Društvo29 минута ranije

Savjet MZ Vražegrmci sazvao prvi Zbor građana, razgovaraće o rezultatima i daljim planovima

Savjet mjesne zajednice Vražegrmci sazvao je Prvi Zbor građana mjesne zajednice Vražegrmci. Zbor se, kako stoji na sajtu ove mjesne...

Društvo2 сата ranije

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada...

Društvo2 сата ranije

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako...

Hronika3 сата ranije

U Danilovgradu uhapšen osumnjičeni za proganjanje

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje visoko tehnološkog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv...

Servisne informacije4 сата ranije

Isključenja struje u Danilovgradu za 07.12.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 7. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Danilovgrad       -u terminu od 8:00 do...

Najčitanije