U toku jučerašnjeg dana preminule su dvije osobe inficirane korona virusom. Obje su bile hronični bolesnici. Za još jednog preminulog pacijenta sumnjalo se da je bio inficiran korona virusom, ali je test pokazao da nije.

– Importovani korona virus uzima danak u Crnoj Gori. Dva pacijenta, koja su bila kovid-19 pozitivna, preminula su. Za trećeg preminulog pacijenta čeka se rezultat testa. Upućujemo iskreno saučešće porodicama preminulih. Nastavljamo odgovorno da čuvamo zdravlje i živote građana i našu ekonomsku supstancu. Moramo biti solidarni i združeni. Razlike, spiskovi i prebrojavanje nijesu put za uspjeh nego put za neuspjeh. To je svakom jasno – navela je Vlada na Tviteru.

U Crnoj Gori juče je registrovano još 12 oboljelih od korona virusa – u Rožajama – četiri, Podgorici – tri, Budvi i Cetinju po dva i Baru – jedan.

U našoj zemlji sada je ukupno 157 oboljelih od kovida-19. Najveće žarište je u Rožajama, gdje je 58 inficiranih, slijede Podgorica – 34, Bijelo Polje – 13, Budva – 14, Berane – 12, Cetinje i Bar po pet, Ulcinj – cetiri, Danilovgrad – tri, Pljevlja, Tuzi i Herceg Novi po dvije oboljele osobe, te Kotor, Gusinje i Nikšic po jedna.

Sa dva slučaja juče preminulih u Crnoj Gori, od početka epidemije, odnosno 17. marta kada je registrovan virus kod nas, ukupno je umrlo 11 osoba.