Gradsko izletište ili bolje reći dvorište grada, prethodnih dana je bilo mjesto okupljanja entuzijasta koji su sasvim tiho i neprimjetno uređivali pješačke staze.

 

Staza koja spaja Landžu i Grlić

Često imamo priliku čitati i slušati o aktivistima koji na sva zvona pristupaju sličnim akcijama u lokalnim zajednicama, trošeći ogromne svote novca.

Ipak mještani centra Danilovgrada, Grlića i Pažića imaju potpuno drugačiji pristup. Tih i nenametljiv. Pristup koji dolazi direktno iz srca.

Jedan od uređenih kutaka u Landži Foto: Darko Zarubica

Uređeno šetalište prilika za turizam

Šetalište i uređeni park ispod gradskog mosta u ljetnjim mjesecima predstavlja mjesto okupljanja Danilovgrađana ali i turista koje put dovede ka Manastiru Ostrog.

U okviru upitnika, koji je opština Danilovgrad radila za potrebe Lokalnog plana za zaštitu biodiverziteta, veliki broj građana ali i organizacija je izrazio potrebu za proširenjem gradskog šetališta odnosno kreiranja dužeg keja uz rijeku Zetu.

Ovako ili slično uređena obala, uz poštovanje parkovske zone zaštite, može omogućiti kreiranje ekoloških i turističkih servisa. Ovi servisi pored poboljšanja kvaliteta života Danilovgrađana mogu dodatno puniti gradsku kasu.