Connect with us

Promo

Bogat i sadržajan dječiji, muzički i sportski program u okviru Spuškog ljeta

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Tradicionalna manifestacija Spuško ljeto, koja će biti održana od 1. jula do 20. avgusta, imaće bogat i sadržajan dječiji, muzički i sportski program, saopšteno je na pres konferenciji.

Član Organizacionog odbora manifestacije, Boban Šaranović rekao je da se Spuško ljeto ove godine organizuje pod sloganom „Spuško ljeto te zove“.

„Jedan od segmenata manifestacije, o kojem smo posebno vodili računa, posvećen je djeci gdje smo u saradnji sa poznatim glumcem Davorom Dragojevićem, koji je iz Spuža, dogovorili tri dječije predstave. Takođe, dogovorili smo i bogat muzički program. Otvaranje 1. jula obilježiće nastupi Hora Zvijezdice i Kuba benda. Takođe će ,u okviru tog programa, nastupiti spuški bend Parampaščad“, naveo je Šaranović.

Najavio je da će u okviru sportskog programa biti održan turnir u fudbalu, a da će na obali Zete biti organizovane „Igre bez granica“, „Skokovi u vodi“, kao i „Regata kajacima“ od Danilovgrada do Spuža.

„Krajem jula biće održana i simultanka u šahu sa prvakom Crne Gore Nikolom Đukićem. Takođe će u okviru programa biti održan i tradicionalni događaji kao što je Čorbijada. Novi segment programa je akcija udomljavanja bezdomih životinja 10. avgusta, a biće održan i Festival majstorskog piva“, rekao je Šaranović.

Direktor Turističke organizacije Danilovgrad, Ivan Dragojević, kazao je da će u okviru Danilovgradskog kulturnog ljeta biti održane manifestacije: Spuško ljeto, Katunske sportske igre, Bjelopavlićke sportske igre i Rijekom Zetom.

„Ovo su tradicionalne manifestacije po kojima je Danilovgrad poznat unazad 30 godina i veoma su bitne kako za sam grad, tako i za nas kao Turističku organizaciju. Cilj nam je da ove manifestacije pored naših sugrađana, građana iz okolnih opština, posjete i gosti iz regiona i svijeta“, naveo je Dragojević.

Kazao je da im je cilj da turisti koji dođu u obilazak manastira, posjete manisfestacije u Danilovgradu i sam grad.

„Manifestacije u okviru Danilovgradskog kulturnog ljeta doprinose razvoju turizma u našem gradu. Pred nama je jedan bogat kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program koji ćemo ponuditi posjetiocima“, rekao je Dragojević.

Manifestacija će biti održana pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, u saradnji sa Centrom za kulturu Danilovgrad i Turističkom organizacijom Danilovgrad. Generalni pokrovitelj događaja je Poliklinika konzilijum. Ostali pokrovitelji manifestacije su Komunalno DOO, firme Elektron i Telemont, a iz Glavnog grada Deponija DOO i Pogrebne usluge.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Na Ždrebaoniku svečano otvorene VI Bjelopavlićke sportske igre

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Sinoć su na Ždrebaoniku, pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad u organizaciji Turističke organizacije, svečano otvorene VI Bjelopavlićke sportske igre.

U bogatom kulturno zabavnom programu učestvovali su: Dejan Škuletić, Igor Đurović, Jelena Mudronja, Bajo Jovanović, Igor Mitrović i guslar Balša Radović.

VI Bjelopavlićke sportske igare svečano je otvorio intermajstor Blažo Kalezić, višestruki seniorski prvak Crne Gore u šahu, dok je ispred Organizacionog odbora prisutne pozdravio Miodrag Mijo Ćupić.

Nakon kulturno umjetničkog programa odigrana je utakmica veterana Bjelopavlića i Katunjana. Utakmica je završena rezultatom 4:2 u korist Katunjana.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije