Bojović: Kada će biti smijenjeni komandiri opštinskih centara bezbjednosti? Ministar: Potrebna izmjena zakona - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Bojović: Kada će biti smijenjeni komandiri opštinskih centara bezbjednosti? Ministar: Potrebna izmjena zakona

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Poslanik u Skupštini Crne Gore, Dragan Bojović, u okviru zasijedanja Skupštine Crne Gore postavio je pitanje ministru unutrašnjih poslova kada će biti promenjeni načelnici, komandiri opštinskih centara bezbjednosti koji su se posebno isticali u obračunu sa političkim neistomišljenicima bivšeg režima kao i prema učesnicima prošlogodišnjih mirnih litija, kada su privođeni, maltretirani i procesuirani čak i žene i djeca.

Može vas zanimati:

Bojović se u toku svog poslaničkog pitanja osvrnuo i na slučaj privođenja maloljetne Danilovgrađanke koja je prošle godine bila zadržana više sati u OB Danilovgrad iako je, kako kaže Bojović, poštovala sve mjere za suzbijanje koronavirusa a označena je kao organizator litije.

Bojović je naveo da očekuje da će crnogorsko društvo biti društvo u kojem će policija biti u službi naroda a ne političkih i vladajućih elita.

Nadam se da će doći do promjena i da ćemo po usvajanju tužilačkih zakona usvojiti i zakone koji omogućavaju smjene rukovodioca koji su na strani bivšeg režima.

 

Sekulović: Zakonska rješenja ne dozvoljavaju da sprovedem smjene

Sekulović je u svom odgovoru naveo da su zakonska rješenja takva da on kao Ministar ne može pokrenuti ni disciplinski postupak prema policajcima. Ipak, kako navodi, vjeruje da će sa promjenom zakona na rukovodećim mjestima biti najbolji.

Danilovgrađanka privedena jer je nosila krst?

Društvo

Na Policijskoj akademiji postavljena skulptura “Čvor” akademskog vajara Ištvana Balinda

Foto: Umjetnička kolonija Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Posredstvom saradnje između dvije institucije kulture i prosvjete, iz Danilovgrada, Umjetničke kolonije i Policijske akademije , u dvorišnom ambijentu Akademije postavljena je skulptura “Čvor”akademskog vajara Ištvana Balinda.

Autor je skulpturu u mermeru “Maljat”, dimenzija 200 x 80x 80cm, realizovao 2009. godine u oviru Internacionalnog simpozijuma skulpture u Umjetničkoj koloniji Danilovgrad. Tokom boravka i umjetničkog rada od mjesec dana u Umjetničkoj kolonoji Balind je ovako opisao svoje utiske: “Prostor gdje radimo je veoma blizu Zete, tako da imamo jedan stari most, planine oko nas i to je jedna krajnje specifična atmosfera za rad. Nijesam još vidio ovako nešto i baš sam bio pozitivno iznenađen u svakom smislu.Idila u sprezi sa gostoljubivim mještanima dovoljna je da natjera i kamen da progovori.”

Smatram da će ovakav vid saradnje još više doprinijeti prezentovanju umjetničkih djela realizovanih u našoj instituciji i produbiti saradnju ove dvije institucije, navela je Vesna Jovović, poslovni direktor JU Umjetnička kolonija Danilovgrad.

“Veoma nas raduje što je skulptura postavljena u dvorištu Policijske akademije. Na ovaj način promovišemo i podržavamo kulturno stvaralaštvo, što je i uloga Akademije kao javne ustanove koja se bavi obrazovanjem” izjavio je v.d. direktora Policijske akademije Svetomir Knežević.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

42 godine od najrazornijeg zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru

Crna Gora danas obilježava 42. godina od najrazornijeg zemljotresa, koji je na današnji dan 1979. pogodio našu zemlju.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

7 sati, 19 minuta i 50 sekundi, Crnu Goru je pogodio katastrofalan zemljotres, jačine 7,2 stepena Rihterove skale u epicentru.

Potres je izazvao ogromna razaranja na cijelom Crnogorskom primorju, na dužini od preko 100 kilometara.

Epicentar zemljotresa bio je u Jadranskom moru, između Ulcinja i Bara, na udaljenosti od 15 kilometara od obale. U tom zemljotresu stradala je 101 osoba u Crnoj Gori i 35 u Albaniji.

Oko 100 hiljada ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

Najviše su stradali gradovi Ulcinj, Bar, Petrovac, Budva, Tivat, Kotor, Risan i Herceg Novi, uništen je veliki broj modernih hotelskih kapaciteta, oštećena 53 zdravstvena objekta, 570 objekata socijalne i dječije zaštite i 240 škola.

Posebno su stradali kulturno-istorijski spomenici, a oštećeno je oko 350 kilometara magistralnih i 200 kilometara regionalnih puteva.

Šteta je procijenjena na više od 4,5 milijarde dolara. Ali zemljotres 1979. će se pamtiti, prema riječima svjedoka, pamtiti po požrtvovanosti i solidarnosti.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije