Brinuće o 78 starih osoba - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Brinuće o 78 starih osoba

Foto Foto: M.D.S.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Od prvog aprila, u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, Crvenim krstom Crne Gore i Opštinom Danilovgrad, opštinski Crveni krst nastavio je projekat „Pomoći u kući za starija i invalidna lica” koji će trajati do 31. decembra, kazao je za DAN sekretar OO CK Ranko Saveljić.

– Projekat je završen 31. decembra prošle godine, kada je sa gerontodomaćicama raskinut ugovor o djelu i kada su odjavljene. Međutim, nastavile su naše gerontodomaćice svoju aktivnost i u prva tri mjeseca ove godine obilazile su stara i samačka domaćinstva i pružale neophodnu pomoć. Ove godine ugovor je sklopljen sa osam gerontodomaćica koje će voditi brigu o 78 korisnika – istakao je Saveljić.

Kada je u pitanju projekat otvaranja narodne kuhinje, Saveljić je istakao da je planirano da se ona otvori do kraja maja i dodao da poziva sve donatore da pomognu u nabavci inventara za kuhinju, stolova, stolica i posuđa.

Od početka godine do 31. marta Crveni krst je pomogao preko 250 porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

– Opštinska organizacija Crvenog krsta je tokom prošle godine podijelila više desetina tona pomoći u prehrambenim namirnicama i higijenskim sredstvima pojedincima i socijalno ugroženim porodicama. Humanitarne pakete, koji su podijeljeni tokom tri veće distribucije, dobilo je preko 2.000 porodica – naveo je Saveljić.

On je istakao da Klub dobrovoljnih davalaca krvi radi u punom kapacitetu kako bi obezbijedio dovoljne količine dragocjene tečnosti za sve sugrađane.

– Ove godine smo organizovali jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, na kojoj je krv dalo 45 davalaca. Sledeća akcija je zakazana za 11. maj, kojom ćemo ujedno obilježiti Dan dobrovoljnih davalaca krvi – istakao je Saveljić.

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Društvo

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović glavni skaut menadžerske agencije iz Njemačke

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović imenovan je za glavnog skauta menadžerske agencije European Soccer Connection GM za Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz tog kluba.

Navodi se da je sjedište agencije u Njemačkoj. Rolović je diplomirani fudbalski trener Univerziteta UNION Beograd, sa UEFA licencom.

“Radi se o veoma ozbiljnoj i respektabilnoj agenciji, čiju ponudu nijesam mogao da odbijem. Vlasnik agencije,proslavljeni turski fudbaler Sercan Guvenisik, sa kojim sam već izvjesno vrijeme u stalnom kontaktu, izrazio je želju da sarađuje sa igračima sa ovih prostora”, rekao je Rolović. On je naglasio da mu imenovanjem za glavnog skauta predstavlja izuzetnu čast i nagradu za dosadašnji rad u fudbalu.

“Trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i da postignem što bolje rezultate. Agencija posreduje u većini evropskih država, najviše u Njemačkoj i Turskoj. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade i talentovane igrače da posredstvom naše agencije ostvare svoje snove gradeći fudbalsku karijeru u velikim evropskim klubovima”, kazao je Rolović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Vlada osudila prijetnje Ministarki Borovinić Bojović

Iz Vlade Crne Gore su najoštrije osudili prijetnje upućene ministarki dr Jeleni Borovinić Bojović i njenoj porodici.

Otpuštanje 3.182 službenika i opštinara

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

“Crna Gora ne smije i neće biti država prijetnji i straha, već država sigurnosti i mira za sve svoje građanke i građane”, navodi se na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Naveli su da Vlada stoji uz ministarku Borovinić Bojović i ohrabruje je da nastavi posvećeno i profesionalno vođenje resora koji joj je povjeren.

“Od nadležnih institucija zahtjevamo brzo i efikasno djelovanje”, poručuju iz Vlade.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
Делимично облачно
06:0319:24 CEST
Осећај: 5°C
Ветар: 18km/h N
Влажност: 62%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
15/3°C
18/8°C
14/8°C

Facebook

Instagram

Najčitanije