Donacije, pored onih koje smo objavili ranije, u borbi protiv pandemije COVID-19, Crvenom krstu Danilovgrad, danas  su uručili brojni danilovgradski privrednici i organizacije civilnog društva.

Prikupljen je iznos od 7 800€ a sredstva će, kako su naveli iz Crvenog krsta, biti iskorištena za kupovinu osnovnih životnih namirnica, koja će biti distribuirana najugroženijem stanovništvu.

 

Kako su naveli iz Crvenog krsta Danilovgrad kompanija “DEWACO D.O.O.” je donirala iznos od 5 000€, “Agencija za civilno vazduhoplovstvo”  1 000€, preduzeće “VOLMONT MD” 1 000€, “AD AUTO REMONT OSMANAGIC” je donirao 500 eura dok je poslastičarnica “ISKRA” donirala iznos od 300€.

 

Institut za socijalnu i obrazovnu politiku je obezbijedio pakete hrane i higijene za 20 porodica.

Omladinska organizacija Crvenog krsta je uputila zahvalnost svima koji su prepoznali potrebe Crvenog krsta i stanovništva Danilovgrada kao i humanom činu i nesebičnoj pomoći, koja im je, kako naglašavaju, “od neprocjenjivog značaja u trenutku kada se zajedno borimo u najvećim iskušenjima i nastojimo da pomognemo našim građanima.”

Podsjećamo da su volonteri Crvenog krsta proteklih dana odgovarali na potrebe stanovništva, kako u gradu tako i u ruralnim djelovima, dostavljajući osnovne životne namirnice i higijenu.

 

Šta sa porodicama koje imaju bebe? Nedostaje hrane, pelena, higijene…