Connect with us

Mladi

Članovi “Eko škole” danilovgradske Gimnazije najbolji na takmičenju ,Mladi za čist vazduh”

U subotu, 25. marta 2023. godine u sedam opština Crne Gore održano je takmičenje u znanju u sklopu projekta ,,Mladi za čist vazduh” koji je podržan od strane UNICEF-a.

Takmičenje je bilo koncipirano na osnovu opšteg znanja iz ekologije, zaštite zagađenja vazduha, kao i zaštite životne sredine prilagođeno uzrastu od 14 do 17 godina, stoji na Facebook stranici Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”.

Danilovgradska Gimnazija imala je dvije ekipe koje su se takmičile u Podgorici.

Ekipa ,,Rijeka Zeta” koju su činili učenici prvog razreda i članovi Eko škole – Una Perović, Ksenija Kusovac, Jelena Bobičić i Balša Škrkić ostvarila je najviše bodova na kvizu i kao nagradu dobila je petodnevni boravak u Izviđačkom kampu na Grahovu od strane Saveza Izviđača Crne Gore. Tamo će imati priliku da u junu sa ostalim pobjednicima odmjere znanje na nacionalnom nivou.

Druga ekipa ,,Biom” koju su činili učenici Jelena Bajić, Dorotea Laković, Krsto Radusinović i Uroš Mujičić zauzela je treće mjesto.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mladi

Omladinski servis Danilovgrad vas poziva na Kulturno veče mladih Danilovgrada

Kulturno veče će se održati 28. novembra u Centru za kulturu Danilovgrad, sa početkom u 18h.

Učesnici događaja su mladi ljudi koji će kroz ples, poeziju i muziku pokazati svoje talente i na taj način predstaviti najveće bogatstvo Danilovgrada – mlade ljude.

Pozivamo vas da podržite naše mlade talente i da zajedno uživamo u njihovim izvanrednim nastupima!

NASTAVI SA ČITANJEM

Mladi

U Omladinskom centru Danilovgrad: Igraj “Svijet na dlanu” i osvoji nagrade

Svijet na dlanu je nova društvena igra autora iz Bara. Igra se sa kartama koje se odnose na države svijeta. Predviđena je za 4 igrača.

Igra je dinamična, zabavna i edukativna. Kroz igru igrači mogu da provjere svoj nivo znanja, ali i steknu nova znanja i informacije o državanja svijeta.

Suština igre je upoređivanje zemalja po njihovim geografskim, ekonomskim, drštvenim, sportskim i drugim pojeidnostima.

Svijet na dlanu je igra koja postaje popularna među mladima, a sredinom novembra, u organizaciji Omladinskog kluba Bar održava se prvi turnir u ovoj igri u Baru.

Prije turnira biće organizovana prezentacija igre i pripreme u omladinskim klubovima u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću.

Turnir traje dva dana.
Prvi dan biće održana takmičenja u okviru grupe. Drugi dan, za takmičare koji prođu grupe, biće organizovano polufinalno i finalno takmičenje.

Za prva četiri osvojena mjesta pojedini donatori su obezbijedili vrijedne nagrade:
Za prvo mjesto: Lap top
Za drugo mjesto: biciklo
Za treće i četvrto mjesto: tablet uređaj

Pored pomenutih tu su i ostale nagrade kao što su rokovnici, vaučeri za kupovinu, Cineplex bonus kartica, torta, knjige, elektronski uređaji i slično.

Prijave za turnir su i dalje u toku, a kandidati se mogu prijaviti ispunjavanjem elektronske prijve putem linka: https://forms.gle/sy3SS3Y8Nm4nFQou8

Nakon prijave kandidati će naknadno biti informisani putem Viber grupe o terminima za pripreme i terminima samog turnira.

Provedite lijepo vrijeme u omladinskom klubu !
Prijavite se za turnir !
Osvojite vrijedne nagrade !

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije