Connect with us

Društvo

Danas počeli pripremni radovi u okviru rekonstrukcije ulica i trotoara u gradskom jezgru

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Iz opštine Danilovgrad obavijestili su građane da danas 05.07.2022.godine u jutarnjem periodu od 7h počinju sa pripremnim radovima (uklanjanje vozila sa parkirališta, okresivanje drveća, uklanjanje pokretnog mobilijara ispred kafe-barova u centru grada i ostalog) radi realizacije tendera za presvlačenje kolovoza asvaltnom masom i rekonstrukcijom trotoara na dijelu ulica “I Bokeljske brigade”, “Blaža Mrakovića” , “Baja Sekulića”, “Bijelog Pavla” i “Vlajka Đuranovića”. U toku izvođenja radova na rekonstrukciji dijela trotoara u pomenutim ulicama biće izrađene zemljane kocke za zasadnju dodatnih stabala na svim mjestima gde je to moguće odraditi.

Iz Opštine su napomenuli da će se saobraćaj odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom u skladu sa dinamikom izvođenja radova i zamolili su sve učesnike u saobraćaju za razumijevanje.

Izvođač radova je firma ,,Bemax” doo Podgorica dok je za nadzor izabrana firma ,,Europrojekt” doo Podgorica. O eventualnim promjenama (izmjena) režima odvijanja saobraćaja javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije