Darko Dragović: Jučerašnje zaduženje od 200 000€ bespotrebno - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Darko Dragović: Jučerašnje zaduženje od 200 000€ bespotrebno

Glasovima vladajuće koalicije juče je donijeta odluka da se da saglasnost na zaduženje DOO Vodovod i Kanalizacija na iznos od 200 000 eura radi sprovodjenja započetih kapitalnih investicija. Nezavisni odbornik Darko Dragović smatra da je ovo zaduženje bespotrebno i ukazuje da je prethodna administracija oštetila danilovgradski Vodovod.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

U toku jučerašnje sjednice Skupštine opštine Danilovgrad većina u lokalnom parlamentu izglasala je zaduženje od 200 000€ za potrebe izmještanja vodovodne mreže uz bulevar Podgorica – Danilovgrad.

Po kazivanju direktora Vodovoda, kako je rekao za portal VD Darko Dragović, nezavisni odbornik u SO Danilovgrad, u pitanju je investicija izmiještanja vodovodne mreže sa trase uz dio puta Danilovgrad-Podgorica jer se širi magistralni put. Direktor Vodovoda tvrdi da po zakonu troškove izmiještanja vodovodnih cijevi radi izgradnje predmetnog putnog pravca treba da snosi Vodovod, dok je predsjednica Opštine istakla da je prethodno rukovodstvo Vodovoda dalo saglasnost na projekat rekonstrukcije puta Pg-Dg i samim tim prihvatilo troškove izgradnje.

Prva stvar koja upada u oči, kako kaže Dragović, jeste nepoštojanje jasne i dobronamjerne komunikacije izmedju opštine Danilovgrad i Vodovoda sa jedne strane i Direkcije za saobraćaj Vlade Crne Gore sa druge strane prilikom izrade projektno tehničke dokumentacije za izgradnju puta Dg-Pg, jer je Direkcija mogla znati da uz putni pravac koji planira da gradi postoji relativno nova i dobra vodovodna mreža koja je izgradjena u skladu sa svim građevinsko-tehničkim propisima i čije izmiještane uopšte nije jeftino, a možda i nepotrebno.

Nadalje, po Dragoviću je skandalozan podatak koji je juče iznijela predsjednica Opštine da se prethodno rukovodstvo Vodovoda, koje je takodje bilo kadar DPS-a, saglasilo sa projektnom dokumentacijom izrađenom za potrebe rekonstrukcije puta uz obavezu da izmjesti sporni vodotok, a imajući u vidu sadrži u odredbe čl.29 st.4 Zakona o putevima kojom je propisano da ako izgradnja javnog puta narušava komunalne, vodoprivredne ili druge objekte, troškove izrade tehničke dokumentacije i izgradnje tih objekata snosi investitor javnog puta.

Smatram da ovdje ima posla za drzavnog tuzioca, zaključio je Dragović.

Društvo

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović glavni skaut menadžerske agencije iz Njemačke

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović imenovan je za glavnog skauta menadžerske agencije European Soccer Connection GM za Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz tog kluba.

Navodi se da je sjedište agencije u Njemačkoj. Rolović je diplomirani fudbalski trener Univerziteta UNION Beograd, sa UEFA licencom.

“Radi se o veoma ozbiljnoj i respektabilnoj agenciji, čiju ponudu nijesam mogao da odbijem. Vlasnik agencije,proslavljeni turski fudbaler Sercan Guvenisik, sa kojim sam već izvjesno vrijeme u stalnom kontaktu, izrazio je želju da sarađuje sa igračima sa ovih prostora”, rekao je Rolović. On je naglasio da mu imenovanjem za glavnog skauta predstavlja izuzetnu čast i nagradu za dosadašnji rad u fudbalu.

“Trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i da postignem što bolje rezultate. Agencija posreduje u većini evropskih država, najviše u Njemačkoj i Turskoj. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade i talentovane igrače da posredstvom naše agencije ostvare svoje snove gradeći fudbalsku karijeru u velikim evropskim klubovima”, kazao je Rolović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Vlada osudila prijetnje Ministarki Borovinić Bojović

Iz Vlade Crne Gore su najoštrije osudili prijetnje upućene ministarki dr Jeleni Borovinić Bojović i njenoj porodici.

Otpuštanje 3.182 službenika i opštinara

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

“Crna Gora ne smije i neće biti država prijetnji i straha, već država sigurnosti i mira za sve svoje građanke i građane”, navodi se na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Naveli su da Vlada stoji uz ministarku Borovinić Bojović i ohrabruje je da nastavi posvećeno i profesionalno vođenje resora koji joj je povjeren.

“Od nadležnih institucija zahtjevamo brzo i efikasno djelovanje”, poručuju iz Vlade.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
Делимично облачно
06:0319:24 CEST
Осећај: 5°C
Ветар: 18km/h N
Влажност: 62%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
15/3°C
18/8°C
14/8°C

Facebook

Instagram

Najčitanije