Demanti opštine Danilovgrad povodom članka „Pravnici će pratiti konkurs“ - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Demanti opštine Danilovgrad povodom članka „Pravnici će pratiti konkurs“

Opština Danilovgrad reagovala je povodom teksta objavljenog u dnevnim novinama „Dan“, dana 17.02.2021. godine, u rubrici „Regioni – Dan u Danilovgradu“ pod naslovom „Pravnici će pratiti konkurs“. U nastavku prenosimo njihovo reagovanje u cjelosti:

“Kako smo već saopštili, na Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2020. godinu prijavio se i OFK „Spuž“. Konkurs je bio transparentan, a odluka o raspodjeli sredstava nije donešena zbog situacije izazvane pandemijom Covid 19, te je cjelokupna dokumentacija, pristigla uz prijave na predmetni konkurs, vraćena svim učesnicima, pa tako i OFK „Spuž“.

Imajući u vidu da je fer plej temelj sporta, čudi da predstavnici kluba OFK Spuž nijesu demantovali navode objavljene na portalu „Volim Danilovgrad“ i u dnevnom listu „Dan“.  Ovo tim prije, što je dana 16.02.2021. godine održan sastanak predsjednice Opštine sa predstavnicima kluba. Sastanak je bio korektan i konstruktivan. Razgovaralo se o problemima sa kojima se klub suočava i mogućim rješenjima istih. Predstavnici kluba su,  ovom prilikom, potvrdili su im je vraćena dokumentacija koju su predali, a ne „prazan koverat“. Takođe, potvrdili su i da nijesu predali kompletnu dokumentaciju, prilikom prijave na konkurs. Stoga se da zaključiti da, sve i da je donijeta odluka, isti ne bi ostvarili pravo na dodjelu finansijskih sredstava, obzirom da nijesu ispunili 17 od ukupno 22 kriterijuma.

OFK „Spuž“ i ostale sportske organizacije sa teritoriji opštine Danilovgrad, dobile su mogućnost da se prijave na Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2021. godinu i na potpuno transparentan način, ukoliko budu ispunjavali sve uslove, ostvariće pravo na dio sredstava iz Budžeta opštine Danilovgrad opredijeljenih za ovu oblast.

Opština Danilovgrad je prepoznata kao lokalna samouprava, koja u skladu sa svojim mogućnostima, pomaže rad sportskih klubova i raduje se uspjesima istih, što je prepoznato u prethodnom periodu, a nastojaćemo da isto održimo i ubuduće.”

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Društvo

Stiglo još pet hiljada vakcina Sputnjik V

U Crnu Goru je stigla druga pošiljka od još pet hiljada ruskih Sputnjik V vakcina, čime smo do sada dobili deset od ugovorenih 50 hiljada doza tog proizvođača.

Vakcine su na podgoričkom aerodromu preuzeli ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar ministarstva, Borko Bajić.

“Do sad je, ukupno, u Crnu Goru stiglo je 42 hiljade vakcina. Koristim priliku da motivišem građane i građanke Crne Gore da se obavezno vakcinišu jer je vakcina potpuno sigurna, efikasna i bezbjedna, ali istovremeno upozoravam da proces vakcinacije zahtijeva određeno vrijeme. Neophodno je da se zajednički pridržavamo epidemioloških mjera kako bismo što prije izašli iz situacije u kojoj se nalazimo”, poručila je Borovinić Bojović.

Crna Gora radi na proširivanju ugovora za još 200 hiljada ruskih vakcina.

Tokom predstojeće sedmice, očekuje se da Crna Gora, nakon početne donacije od dvije hiljade Sputnjik V od Srbije, dobije još toliko.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Preminuo Aleksandar Sanja Ilić

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić preminuo je od posljedica kovida 19, saznaje RTS.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani”, a zatim u grupi „San”.

Njegova pjesma Halo, halo u izvođenju grupe „Aske” predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 1982. godine.

Dvije godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspjehom snimaju njegovu kompoziciju Princeza koja je postala i ostala hit.

Grupu „Balkanika” osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine.

Izdao je više muzičkih albuma: Delta project (Sanja i Sloba, 1987), Plava ptica (Sanja Ilić, 1994), Balkan 2000 (Sanja Ilić i Balkanika, 1999), Balkan koncept (Sanja Ilić i Balkanika, 2004), Oda radosti (Pravac Evropa) (Sanja Ilić, 2006), Ceeepaj (Sanja Ilić i Balkanika, 2009).

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Promocija

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
11°
Ведро
06:0817:40 CET
Осећај: 10°C
Ветар: 5km/h S
Влажност: 54%
Притисак: 1019.98mbar
УВ индекс: 0
ПонУтоСре
13/5°C
12/6°C
12/0°C

Facebook

Instagram

Najčitanije