Markiranje staze na brdu Taraš i postavljanje instalacija na planinarsko-šetačkoj stazi će se održati u subotu, 24.08.2019. sa početkom u 09:00h. Okupljanje kod gradskog mosta. 

 

Realizacijom projekta DG NET će se uspostaviti ekološki i turistički servis koji će spajanjem različitih krajeva grada preko pješačkih staza imati za cilj promociju prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti opštine Danilovgrad, a imati i edukativni karakter koji mogu koristiti građani, turisti, rekreativci, edukativne ustanove u sklopu svojih redovnih programa. Kroz sprovođenje projektnih aktivnosti se ukazuje na raznolikost biodiverziteta područja opštine Danilovgrad, posebno brda Taraš i značaj njihovog očuvanja, uz stvaranje online baze raznolikosti biodiverziteta koji se može koristiti od strane građana kao ponuda Eko – digitalnog servisa, zatim od strane institucija i naučne zajednice za utvrđivanje stanja biodiverziteta, a koje se može koristiti kao pokazatelj opšteg stanja životne sredine. 

Markiranje staze na brdu Taraš

Projekat se realizuje uz podršku Fond za aktivno gradjanstvo i U.S. Embassy Podgorica kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva”. Projekat sprovodi NVO “9.decembar” uz tehničku podršku portala Volim Danilovgrad i Alternativno udruženje planinara “Ćutuk”