Naslovna - Novosti - Hronika - Direktorat za vanredne: U narednih 48 sati moguće usložnjavanje situacije

Direktorat za vanredne: U narednih 48 sati moguće usložnjavanje situacije

Direktorat za vanredne situacije upozorio je danas da je, zbog najavljenih obilnih padavina u Albaniji, moguće usložnjavanje situacije u dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane.

Navodi se da su prethodnih dana i danas na području Crne Gore registrovane velike količine padavina koje pričinjavaju određene probleme.

“Naročito je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, što je dovelo do ugrožavanja stambenih i poslovnih objekata i drugih materijalnih dobara”, kaže se u saopštenju.

Situacija na ugroženim područjima zahtijeva, kako se navodi, višednevni neprestani rad pripadnika službi zaštite i spašavanja, komunalnih i drugih službi u jedinicama lokalne samouprave.

“Shodno stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Albanije i najavama da će u narednih 48 sati na području te države, čije vode gravitiraju u slivu rijeke Bojane doći do velikih kišnih padavina, potencijalno je moguće usložnjavanje situacije u dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane”, kaže se u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na građane da usklade svoje aktivnosti sa meteorološkom situacijom, kao i da se pridržavaju uputstava koje dobijaju od nadležnih državnih i opštinskih organa.

Takođe pogledajte

Razrušen bedem na ulazu u grad, u toku sanacija

Na ulazu u Danilovgrad, je po navodima očevidaca uslijed klizavog kolovoza, u subotu veče vozilo …

Nikad veći popusti za 25. Okov rođendan

Rođendanski popust će važiti u petak i subotu 22. i 23. novembra u svim Okov …

Оставите одговор

%d bloggers like this: