Connect with us

Spuž

Đuričković: Čisti populizam, obratite pažnju na potrebe mještana!

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Problem mještana Spuža sa neprijatnim mirisima koji dolaze sa farme svinja i klanice i dalje ne jenjava dok očekivana podrška lokalnom stanovništvu od strane Vlade i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  izostaje.

Danas se u medijima mogao vidjeti izvještaj sa sastanka MPŠV i farmera o uvećanim sredstvima u Agrobudžetu a koja su namijenjena sektoru svinjarstva u pravcu unapređenja te stočarske proizvodnje. Kako je navedeno razmatrane su inicijative za podršku u nabavci kvalitetnog genetskog podmlatka, bolji nadzor granice, bolju kreditnu liniju kod Investiciono-razvojni fond Crne Gore za obrtna sredstva, kao i obuka odgajivača u savremenim edukativnim centrima.

Mještani revoltirani: “Ne postojimo?”

“Poziv od vlade i nadležnih Ministarstava nismo dobili iako smo imali obećanje koje je upućeno posredstvom Opštine Danilovgrad. Od našeg poslednjeg skupa ništa se nije promijenilo ništa na planu smanjenja zagađenja kako vazduha tako i rijeke Zete.”, kazao nam je predstavnik grupe građana Goran Đuričković.

 

Primjetno je samo pojačano sređivanje kruga farme a pod pretpostavkom da dolazi neka komisija koja će da im odobri još koji kredit u nizu. Što znači da i ova vlada nastavlja kontinuitet pomaganja propalim produzećima a na uštrb života i zdravlja građana revoltiran je Đuričković nastavljajući da uključenje političkih partija vide kao čist populizam.

“Uključenje političkih partija vidimo kao populizam. Da je iskreno izašli bi na ulice sa građanima i dali podršku u protestima kojih je bilo više. Što se tiče konkretno jedne partije koja je javno izašla sa nekim predlozima i podrškom oni su to uradili i 2019. godine ali smatramo da je nedovoljno urađeno jer i oni i svi drugi su imali dovoljno vremena od tada da izađu i na sjednicama Skupštine predstave naše probleme. Iz tog razloga smo skeptični i smatramo da se radi samo o ličnim interesima i promociji političkih partija a sa čim nismo saglasni jer ovdje je problem velikog broja građana koji su ugroženi, građana koji su različitih vjera nacija i kojima je zdravlje i život svoje djece ispred politike i političkih partija.”

Ova grupa se poslednje dvije godine putem protesta i zvaničnih inicijativa obraćala lokalnim i državnim vlastima dok sa te strane nikad nisu dobili konkretna rješenja.

U više navrata smo i ranije prije dvije godine poručivali da ne želimo da se politika miješa u ove probleme jer smo mi ovdje zbog životnog problema a ne zbog politike.

Možemo da poručimo i resornom Ministarstvu i Vladi da njihov stav sa kojim smo upoznati danas putem medija da žele da pomognu farmu svinja, da popune njene kapacitete da će to morati da urade preko života nas gradjana i naših porodica jer mi ćemo čvrsto da održimo obećanje za 17. oktobar koji je i zadnji rok da se sjedne i riješi nas dugogodišnji problem. Takodje želimo da se zahvalimo Vladi što je pokazala da su im svinje preče od života građana i života naše djece. Propagiraju otvorenost i slobodu građana a ne žele i neće da čuju glas građana. Baš evropski moderno, zaključio je Đuričković.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije