Connect with us

Spuž

OŠ “Njegoš”: „Mi smo uz vas, pobijedićemo zajedno!“ 

Dječja nedjelja obilježava se svake godine tokom prve sedmice oktobra. Učenici i nastavnici OŠ „Njegoš“ iz Spuža iskoristili su taj povod da organizuju divnu priredbu kako bi poslali snažnu poruku svim korisnicima Fondacije, njihovim drugarima: „Mi smo uz vas, pobijedićemo zajedno!“

„Humanost se uči od malih nogu“, „Prokrenite plemenitost u sebi i drugima“, „Čovjek je čovjeku čovjek“ samo su neke od poruka koje su mališani iz osnovne škole „Njegoš“ uputili svima nama.

Djeca su se ujedinila i odlučila da je važno da i oni podignu glas i bore se za svoje drugare koji vode bitke za zdravlje. Ovi sjajni mali – veliki ljudi preuzeli su odgovornost, zato je na nama da im pomognemo u toj humanoj misiji jer, kako su nam ovi mališani poručili: „Dobrota u riječima stvara povjerenje, dobrota u mislima stvara dubinu, dobrota u davanju stvara ljubav.“ 

Nas beskrajno raduje činjenica da smo okruženi djecom punom ljubavi i empatije, a njihov apel nam je još jedna potvrda da smo na dobrom putu.  Iz Fondacije “Budi human” su se zahvalili učenicima OŠ “Njegoš ” u Spužu uz riječi da su sigurni da će se vaš njihov čuti snažno i daleko!

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Spuž

Proslavljena slava crkve Svetog Petra Cetinjskog u Spužu

Danas je u crkvi Svetog Petra Cetinjskog u Spužu, povodom hramovne slave, služena Liturgija.

-Nakon svetog sabranja, sveštenstvo i vjerni narod u parohijskom domu ugostili su domaćin ovogodišnje slave g. Novak Radulović sa porodicom, kao i članovi bratstva Sv. Petra Cetinjskog, a tom prilikom je i priređen kulturno-umjetnički program u kom su učestvovali polaznici škole vjeronauke “Sveti Petar Cetinjski” predvođeni vjeroučiteljicom popadijom Sofijom Tatić, stoji u objavi Crkvene opštine Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Ekonomija

U mjestu Grbe gradiće se solarna elektrana snage 1,8 MW

solar plant

U Grbama, Spužu, planirana je gradnja solarne elektrane snage 1,8 MW.

Agencija za zaštitu životne sredine obavjestila je javnost da je investitor Boban Šaranović iz Danilovgrada podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

Kako se vidi iz dokumenta koji je izradio Institut Sigurnost iz Podgorice, planira gradnju solarne elektrane na površini od 23.989m², a površina koju će zauzeti objekat je 9396.8m².

Fotonaponski on-grid sistem uključuje fotonaponske panele (module), montažnu podkonstrukciju za potrebe postavljanja fotonaponskih panela, invertore, kablovske razvode za povezivanje i rad fotonaponskog sistema, zaštitnu
opremu i sistem nadzora/monitoringa nad fotonaponskim sistemom.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije