Naslovna - Novosti - Essential sprema radikalno drugačiji model telefona

Essential sprema radikalno drugačiji model telefona

Essential, proizvođač mobitela čiji je prvi čovjek “otac Androida” Andy Rubin, krajem prošle godine prestao je proizvoditi svoj pametni telefon PH-1. Planove za lansiranje modela PH-2 otprilike u isto to doba zamijenila je borba za opstanak kompanije, dok je Rubin najavljivao kako kompanija radi na “nečem sasvim drugačijem”, odnosno konceptu telefona koji će odskakati od svega do sada viđenog.

Sada se čini da ova izjava nije bila čisti marketing, već da je Essential zaista posljednjih godinu dana radio na konceptu potpuno inovativnog i oblikom drugačijeg mobitela. Rubin i Essential su tijekom prošle noći na društvenim mrežama objavili prve fotografije tog uređaja za koji kažu da je prvi puta krenuo u testiranja izvan laboratorija.

Na slikama je vidljivo da je Essential zamislio telefon budućnosti kao uski, izduženi uređaj oblika koji možda najviše podsjeća na daljinski upravljač. S prednje strane nalazi se isti takav izduženi ekran dok je na zadnjoj strani prilično velika “grba” za kameru u obliku vulkana, te krug koji vjerojatno skriva čitač otiska prsta.

O ovom konceptu, koji nazivaju kodnim imenom Project GEM, nisu objavili mnogo tehničkih detalja. Fokusirali su se prije svega na “promjenjivu boju” kojom su obojena šarena kućišta, a Rubin je spomenuo i radikalno drugačiji korisnički interfejs prilagođen novom obliku ekrana.

Andy Rubin

@Arubin

…still dialing in the colors

View image on Twitter

Andy Rubin

@Arubin

New UI for radically different formfactor

View image on TwitterView image on Twitter
2,795 people are talking about this

Na slikama je vidljiva i rupa za selfie kameru u gornjem lijevom uglu ekrana, te kako se čini, jedna crvena LED-dioda u gornjem desnom uglu. I to je otprilike sve što su u ovom trenutku bili spremni podijeliti s javnošću – za sada niti riječi o ostalim tehničkim detaljima ili mogućem terminu lansiranja na tržište.

(bug)

Takođe pogledajte

Pojavile se prve fotografije Samsung Galaxy S20 telefona

Samsung će 11. februara predstaviti svoju Galaxy S20 liniju telefona, a sada nam XDA-Developers omogućava uvid u izgled Galaxy …

Pravo na socijalno stanovanje

Opštine korisnici Egalizacionog fonda; Danilovgrad na 7. mjestu po razvijenosti

Ministarstvo ekonomije uradilo novu listu stepena razvijenosti crnogorskih opština prema kojoj se dijeli novac iz …

Оставите одговор

%d bloggers like this: