Naslovna - Danilovgrađani - FA “ORO”: 14 godina uspješnog folklornog stvaralaštva u Danilovgradu
FA "ORO": 14 godina uspješnog folklornog stvaralaštva u Danilovgradu

FA “ORO”: 14 godina uspješnog folklornog stvaralaštva u Danilovgradu

Škola folklora za djecu i omladinu počela je sa radom 2005. godine. Vizija rada u folkloru je očuvanje bogate tradicije našeg i susjednih naroda, edukacija mladih o tradicionalnoj kulturi zavičaja, prezentacija kulture u zemlji i inostranstvu kao i pedagoški rad sa mladima.

Prvi časovi održani su učenicima osnovnih škola na Ljutotuku, Ždrebaoniku i djeci vrtića u Danilovgradu.

Sledeće, 2006. godine uspostavljena je saradnja sa OŠ “Vuko Jovović” koja postaje sjedište folklornog ansambla “Oro” narednih 8 godina.

Od samog početka do današnjih dana, folklor kao kulturno-sportska djelatnost je najpopularniji vid kulture kod nas. Skoro da nema manifestacije u Danilovgradu na kojoj ne učestvuje naš ansambl predstavljajući neko umjetničko djelo.

Danas, folklorni ansambl”Oro” broji 80 aktivnih mladih umjetnika, koji se bave očuvanjem tradicije i kulturnog identiteta.

Ansambl se sastoji iz četiri sekcije (dječji pripremni ansambl, dječji izvođački ansambl, reprezentativni ansambl mladih i vokalno-instrumentalna grupa).

Vrata ansambla su uvijek otvorena za sve građane koji se žele baviti kulturom i sportom, koji žele izučavati tradiciju i sa ponosom i dostojanstvom predstavljati igru i pjesmu u Danilovgradu, Crnoj Gori i inostranstvu.

Iz ansambla ističu da imaju dobru saradnju sa Centrom za Kulturu, Opštinom Danilovgrad, Turističkom organizacijom i osnovnim školama.

Posebnu i najveću zahvalnost duguju roditeljima svojih članova koji su prepoznali značaj folklornog ansambla “Oro” za obrazovanje djece i omladine o kulturno-sportskim vrijednostima.

Sjedište ansambla je prosvjetni dom na Rsojevici a radno vrijeme utorkom i četvrtkom od 18:00h.

Takođe pogledajte

Saveljić: Dolina Rijeke Zete je jedna od najatraktivnijih staništa za ptice u Crnoj Gori

Opština Danilovgrad odlučila je da zaštiti dolinu Rijeke Zete, jer je Rijeka Zeta i sama …

Bez struje djelovi Danilovgrada

Servisne informacije Zbog planiranih radova na mreži,  u utorak 22. oktobra,  bez napajanja električnom energijom će ostati: …

Оставите одговор

%d bloggers like this: