Intervju, Sandra Živković Dragojević: "Volite sebe i svoje tijelo, jer srećna i voljena žena je i zdrava." - Volim Danilovgrad
Connect with us

Promo

Intervju, Sandra Živković Dragojević: “Volite sebe i svoje tijelo, jer srećna i voljena žena je i zdrava.”

Sandra Živković Dragojević je dugogodišnje iskustvo odlučila iskoristiti za pokretanje sopstvenog biznisa

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Iako su 2020. i početak 2021. godine obilježile epidemija koronavirusa, ekonomska i finansijska kriza, naša draga sugrađanka Sandra odlučila se, uz podršku ZZZCG, pokrenuti „Sandrina Kutak za ljepotu i zdravlje“.

Koliko teško se bilo odlučiti na ovakav korak, šta se to sve može očekivati u ovom Kutku, smještenom u Spužu, reći će nam Sandra Živković Dragojević.

 

Sandra,  prije svega hvala na vremenu. Godine krize ali i podrške. Uspjeli ste dobiti podršku za pokretanje biznisa od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Recite nam nešto o ovom iskustvu i proceduri. Koliko je sve to bilo  zahtjevno i šta je bila vaša vodilja da uspijete u naumu?

Briga o ljudskom tijelu je moja sfera interesovanja već više od 10 godina. Sve je počelo od mog obrazovanja u srednjoj medicinskoj školi, kada sam stekla prve uvide koliko redovna briga o našem tijelu doprinosi cjelokupnom zdravlju. Još iz tog perioda rodila se želja da kroz svoje zanimanje pružim podršku svima onima koji žele da osjete benefite koje sa sobom nosi njega tijela. Već tada je nastala moja ideja, koja je zahvaljujući projektu ZZZCG od ideje prerasla u realnost, jer je kutak za ljepotu i zdravlje Sandrina mjesto gdje sa ljubavlju njegujemo tijelo.

Sandra u svom kutku, Foto Privatna arhiva

Iz do sada napisanog, može se zaključiti kolika je bila moja želja da osnujem svoj kutak, budući da sam istu gajila više od 10 godina. Baš jačina te želje mi je bila vodilja da budem istrajna i spremna da učim, jer to mi je bilo neophodno kako bih ispunila sve uslove projekta ZZZCG. Godina u kojoj sam se priključila bila je puna izazova i neizvjesnosti zbog izbijanja pandemije, ali to nije bio razlog za odustajanje, ni sa strane ZZZCG, ali ni sa moje moje strane. Predanost i posvećenost zaposlenih iz ZZZCG, svojim savjetima i stručnom podrškom nisu dozvolili da se pokolebam čak ni u trenucima preispitivanja da li je pravo vrijeme za pokretanje biznisa. Takođe, priključivanje ovom projektu je zahtijevalo usvajanje novih znanja, i poštovanje procedura i uslova za realizaciju istoga, za šta sam takođe dobijala podršku od zaposlenih iz ZZZCG.

Sandrinin Kutak za ljepotu i zdravlje možete pratiti i na Instagramu @kutak_sandrina

Vaš kutak za zdravlje i ljepotu je smješten u Spužu. Zašto ste se odlučili za Spuž a ne recimo Podgoricu ili Danilovgrad?

Svoje praktično iskustvo sam sticala u Podgorici, u salonu Alf Ton Lekić. Taj period sam posvetila i svom usavršavanju, što je podrazumjevalo pohađanje brojnih seminara i obuka izvan granica Crne Gore.

Takođe sam jedan period i bila asistent na obuci za masaže u prestižnoj Alfa Ton Lekić školi. Kada sam sumirala stečena iskustva s različitih mjesta, shvatila sam da najveći doprinos njezi, ljepoti i zdravlju tijela mogu dati u mjestu u kojem i sama živim, a to je Spuž.

Kod vas zainteresovane dame mogu dobiti niz usluga iz domena ljepote i zdravlja. Recite nam nešto više o lepezi usluga „Sandrina kutak za ljepotu i zdravlje“.

Sam naziv salona kreiran je na način da daje uvid u usluge koje pružam, kao i glavni ciljevi koje kroz tretmanje postižemo, a to su: ljepota i zdravlje. Navedeno postižemo kroz brojne tretmane kao što su: depilacija, maderoterapija, relaks masaža, lifmna drenaža, RF tretmani lica i tijela, kavitacija, tretman sa termo ćebetom, elektrostimulacija mišića i mnogi drugi..

Sandrina posjeduje i svoj Online shop na danilovgradskom Oglasniku – OVDJE

Svi navedeni tretmani usmjereni su da eliminacijom suvišnih nakupina i tečnosti iz organizma dođemo do lijepog, ali i zdravog tijela.

Pretpostavljamo da već imate redovne mušterije. Koliko su one zadovoljne i šta je to što naše dame najviše „interesuje“?

Moji klijeniti svoje zadovoljstvo iskazuju njihovim redovnim dolaskom na tretmane, kao i istrajnošću u pridržavanju svih savjeta koje razmijenimo kako bismo postigle željene rezultate.

Do sada smo zajedno uspjele da sa zadovoljstvom ostvarimo zacrtane ciljeve kada je izgled tijela i zdravlje u pitanju, što izražava zadovoljstvo mojih klijenata, kao i moje lično. Najviše interesovanje iskazuju za tretmane koji su usmjereni da eliminaciju suvišnih masnih naslaga što sa lakoćom postižemo kroz RF tretmane, madero terapiju ili limfnu drenažu. Međutim, kako smo u ovom periodu izloženi povećanom stresu, relaks masaže su takođe jako zastupljene.

Za promociju svojih usluga koristite većinom društvene mreže a od skora i podršku Portala Volim Danilovgrad. Koliko je, po Vama, digitalni marketing važan za poslovanje?

Po mom mišljenju digitalni mediji su osnovno sredstvo komunikacije sa potencijalnim klijentima i razmjenu informacija. Upravo posredstvom digitalnih medija plasiram svoje proizvode na tržište i postajem vidljiva svojim klijentima.

Podrška Vašeg portala u plasiranju informacija o kutku za ljepotu i zdravlje Sandrina je od velikog značaja, na čemu sam jako zahvalna.

Da li biste podijelili jedan besplatan savjet za ženski dio publike? O čemu da povedu računa kako bi zadržale ljepotu a prije svega zdravlje?

Drage dame, neka briga o vašem tijelu i zdravlju bude svakodnevni ritual koji sprovodite sa zadovoljstvom i uživanjem. Briga o zdravom i lijepom tijelu počinje u vašem domu, sa unosom dovoljne vode i ostalih tečnosti, zdravom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću.

Sve dame koje svoje rituale brige o svom tijelu žele da upotpune sa tretmanim iz ponude mog kutka, dobro su došle da zajedno idemo ka lijepom, njegovanom i zdravom tijelu.

Ko su Vaše najčešće mušterije i kako Vas nove mogu pronaći?

Dame koje uživaju u njezi svog tijela su moji klijenti. Mogu me pronaći u Sandrina kutku za ljepotu i zdravlje u Spužu, a za sve informacije i savjete me mogu kontaktirati putem društvenih mreža: Instagram i FB stranica Kutak_sandrina ili telefona 067/473-983.

Za kraj ostavljamo prostora za poruku našim pratiocima.

Volite sebe i svoje tijelo, jer srećna i voljena žena je i zdrava.

Ekonomija

Seljak i VD: Izvještaj distribucije poljoprivrednih proizvoda u Danilovgradu

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

U periodu od 23. 03. do 12. 04. na temu distribucije poljoprivrednih proizvoda na sajtu seljak.me sa teritorije opštine Danilovgrad dobijeni su sledeći podaci:

Iz oblasti stočarstva dobijeni su sledeći rezultati:

Iz kategorije svinjarstva u ponudi su bila prasad, prasice, mangulica sa prasadima i nerasti. Cijena prasadi bila je 70€ ili po kilogramu žive mjere od 3.50€ do 4€. Prasice su bile od 300€ do 600€, mangulica sa prasadima 550€, dok je cijena nerasta bila 250€ ili po kilogramu žive mjere od 3€ do 3.50€.

Iz kategorije govedarstva u ponudi su bile mlade krave za držanje po cijeni od 600€ do 700€, steone krave od 850€ do 1500€ i krave sa teladima 1500€. Cijena teladi starosti 5 dana iznosila je 250€, dok su telad starosti 3 mjeseca bila od 550€ do 750€. Junice su bile po cijeni od 750€ do 900€, dok su se bikovi mogli naći po cijeni od 1250€.

Iz kategorije ovčarstva i kozarstva dobijeni su sledeći podaci: cijena ovaca sa jagnjadima bila je od 140€ do 160€. Ovce su se mogle naći po cijeni od 150€, mlade jagnjice 100€, ovnovi 250€ i šilježad 120€. Cijena koza sa jaradima kretala se od 100€ do 200€, koze su bile od 80€ do 180€ i jarice po cijeni od 70€.

Iz kategorije živinarstva u ponudi su bila pilad po cijeni od 1€ do 4€, pilad tovnih ćurki od 5.50€ do 7€, pilice 6.50€. Koke nosilje su bile od 5€ do 7€ po kljunu, domaće kokoške od 7€ do 8€, pijetlovi 20€. Patke ruanke su bile 50€ par, prošlogodišnje patke kaki kembel 25€ i japanske patke (3+1) 60€.

Iz kategorije pčelarstva u ponudi je bilo 18 pčelinjih društava sa LR košnicama po cijeni od 150€ i 12 pčelinjih društava sa LR košnicama po cijeni od 130€.

Iz kategorije biljne proizvodnje izdvajamo balirano sijeno po cijeni bale od 2.50€, ovčije i kravlje đubrivo po cijeni dzaka od 1.50€ dok je cijena sa prevozom 2€. Humus (glistenjak) po cijeni od 15€ za 50 litara. U ponudi je bio rasad paradajza, paprike, krastavca i tikvica po cijeni od 0.35€. Rasad jagode sorte mjesečarka bio je 0.50€, rasad kupine sorte loh nes 0.50€, dok je sjeme djeteline i lucerke bilo po cijeni od 6€ po kilogramu. U poljoprivrednim apotekama Lalićević u ponudi je sjemenski krompir iz Holandije sorti kennebec, agria i spunta po cijeni od 1€ i sjemenski luk.

Iz kategorije prehrambenih proizvoda u ponudi je sok od divljeg šipka, cijena sa šećerom je 3.50€ a bez šećera 3€ po kilogramu. Takođe u ponudi je bila slanina 6€, guščija mast od 7€ do 10€, domaće bijelo brašno 5€ po kilogramu i domaće jabukovo sirće 100% prirodno po cijeni od 3€ po litru.

Iz kategorije stočne hrane izdvajamo pšenicu u zrnu i mljevenu po cijeni od 0.35€ do 0.50€.

U ponudi su bili placevi po cijeni 12€ po m2 i zemljište po cijeni 5€ po m2.

Takođe su u ponudi bila drva u trupčevima i cijepana po cijeni od 45€ do 50€.

Iz kategorije mehanizacije u ponudi su bili motokultivatori po cijeni od 350€ do 1400€.

Iz kategorije opreme za biljnu proizvodnju u ponudi je bio plastenik po cijeni od 550€. Pumpa za navodnjavanje 400€ i trofazni motor za navodnjavanje 400€.

Iz kategorije opreme za stočarstvo u ponudi je bio inkubator kapaciteta 50 i 100 jaja po cijeni od 60€ do 80€, kavezi za prepelice kapaciteta 20 do 25 kljunova po cijeni od 25€ i muzilica 300€.

Iz kategorije usluga izdvajamo košenje, čišćenje, obradu zemljišta, mljevenje žitarica, šišanje ovaca i ručno cijepanje i slaganje drva.

Sve oglase sa teritorije opštine Danilovgrad možete pogledati klikom OVDJE

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Regional Youth Peace Lab 2021: Riješi problem, osvoji nagrade i pokreni promjene

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Udruži se, riješi regionalni problem uz pomoć eksperata i mentora i osvoji nagrade.

Imaš 18 do 30 godina? Porijeklom si iz regije Zapadnog Balkana? Želiš kreirati rješenja kojim ćeš direktno uticati na svoju budućnost? Želiš osvojiti vrijedne nagrade?

Regionalno takmičenje Regional Youth Peace Lab 2021 je prilika za tebe! Nudimo ti priliku da:

  • Upoznaš mlade ljude sličnog razmišljanja, godina, profila i interesovanja, radiš u timovima na stvaranju novih ideja s kojima mogu značajno doprinijeti izgradnji mira u regiji;
  • Koristiš interaktivnu, 3D virtuelnu platformu koja olakšava komunikaciju i saradnju između mladih u regionu;
  • Učiš od 12 mentora iz regiona, eksperata iz oblasti izgradnje mira, pisanja javnih politika i javnog zagovaranja koji će ti pomoći da u razvoju predloga javnih politika unutar jednog od tri izazova:
    • Obrazovanje – kvalitet i reforma obrazovanja u regiji kako bi se bolje odgovorilo na izazove 21. vijeka,
    • Mobilnost mladih – mobilnost mladih u regionu u pogledu studiranja, putovanja, rada i učenja,
    • Mir i nasljeđe prošlosti – opterećujuće nasljeđe traume postkonfliktnih generacija;
  • Osvojiš vrijedne nagrade i dobijes certifikat o učešću, i osvojiš Amazon Kindles i poklon vaučere iz nagradnog fonda od preko 5000 USD.

Osnove takmičenja: Timovi će imati zadatak da pripreme osnovne elemente javne politike uz podršku mentora. Rješenja će biti predstavljena javnosti kroz trominutno video izlaganje. Najbolje predloge će odabrati publika koja će kroz platformu uživo glasati za svoje favorite.

Pored toga, najbolji predlozi javnih politika biće objavljeni u WB6 Youth Policy Book i Vodiču za razvoj inovativnih javnih politika.

Regional Youth Peace Lab (RYPL) 2021. organizuju Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Fond za izgradnju mira Ujedinjenih nacija (PBF), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA), u saradnji s Fondacijom Mozaik, kompanijom Beyond42 i agencijom Mašta.

Zainteresovani iz regije Zapadnog Balkana mogu se prijaviti za učešće do srijede, 14. aprila do 23:59 sati. Formu za prijavu i više informacija možete naći ovdje, a za sve pitanja na raspolaganju vam je e-mail [email protected].

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
Делимично облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 3°C
Ветар: 10km/h N
Влажност: 62%
Притисак: 1020.32mbar
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
15/3°C
18/8°C
13/8°C

Facebook

Instagram

Najčitanije