ISOP: "Ni po' jada da su tih 1200€ jedina nepravilnost" - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

ISOP: “Ni po’ jada da su tih 1200€ jedina nepravilnost”

Vijest da je naša sugrađanka-gradonačelnica prekršila neki Zakon nije neka novina s obzirom na činjenicu da se svako malo otkrije po neka nezakonitost i nepravilnost ali jeste novost to da je u izjašnjenju prema ASK-u priznala to uz objašnjenje da je to uradila iz nemarnosti a ne iz namjere da prikrije podatak, saopštili su iz Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku.

Kako dalje stoji u saopštenju ISOP-a, vrlo je zanimljivo objašnjenje koje zaista mora biti istinito jer je upravo nemarnost prema građanima, apsolutna otuđenost od građana i nezainteresovanost za bilo šta što nije u fokusu prikupljanja političkih poena karakteristika kabineta lokalne samouprave u mandatu gospođe Kovačević.

Iz ISOP-a dalje navode da su tih 1.200€ jedina nepravilnost – ,,ni po’ jada” što bi se reklo, ali nažalost – nisu!!! Nama iz NVO sektora je jedan od zadataka da ukazujemo javnosti na nepravilnosti u radu donosioca odluka i mi u Institutu za socijalnu i obrazovnu politiku to nerijetko i radimo i zaista nam ne predstavlja neki napor s obzirom na činjenicu da se donosioci odluka i ne trude mnogo da svoje neadekvatne odluke prikriju upravo iz istog razloga kao i prva među jednakima – nemarnosti.

Korištenje službenih vozila u privatne svrhe je postao modus operandi većine preduzeća u državnom vlasništvu, krajnje sumnjive podjele novca na konkursima, stavljanje ličnog interesa ispred opšteg, nezakonito postavljanje ,,ležećih policajaca” bez saglasnosti i mimo Zakona, donošenje odluka u korist pojedinca umjesto za opšte dobro su naša svakodnevnica i upravo iz tog razloga tvrdim – da su tih 1.200€ sav ,,grijeh” bilo kojeg lokalnog funkcionera, ne bi bilo ,,ni po’ jada” ali nažalost – nisu!!!, zaključuje su u saopštenju ove nevladine organizacije.

Društvo

Stiglo još pet hiljada vakcina Sputnjik V

U Crnu Goru je stigla druga pošiljka od još pet hiljada ruskih Sputnjik V vakcina, čime smo do sada dobili deset od ugovorenih 50 hiljada doza tog proizvođača.

Vakcine su na podgoričkom aerodromu preuzeli ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar ministarstva, Borko Bajić.

“Do sad je, ukupno, u Crnu Goru stiglo je 42 hiljade vakcina. Koristim priliku da motivišem građane i građanke Crne Gore da se obavezno vakcinišu jer je vakcina potpuno sigurna, efikasna i bezbjedna, ali istovremeno upozoravam da proces vakcinacije zahtijeva određeno vrijeme. Neophodno je da se zajednički pridržavamo epidemioloških mjera kako bismo što prije izašli iz situacije u kojoj se nalazimo”, poručila je Borovinić Bojović.

Crna Gora radi na proširivanju ugovora za još 200 hiljada ruskih vakcina.

Tokom predstojeće sedmice, očekuje se da Crna Gora, nakon početne donacije od dvije hiljade Sputnjik V od Srbije, dobije još toliko.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Preminuo Aleksandar Sanja Ilić

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić preminuo je od posljedica kovida 19, saznaje RTS.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani”, a zatim u grupi „San”.

Njegova pjesma Halo, halo u izvođenju grupe „Aske” predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 1982. godine.

Dvije godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspjehom snimaju njegovu kompoziciju Princeza koja je postala i ostala hit.

Grupu „Balkanika” osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine.

Izdao je više muzičkih albuma: Delta project (Sanja i Sloba, 1987), Plava ptica (Sanja Ilić, 1994), Balkan 2000 (Sanja Ilić i Balkanika, 1999), Balkan koncept (Sanja Ilić i Balkanika, 2004), Oda radosti (Pravac Evropa) (Sanja Ilić, 2006), Ceeepaj (Sanja Ilić i Balkanika, 2009).

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Promocija

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
11°
Ведро
06:0817:40 CET
Осећај: 10°C
Ветар: 5km/h S
Влажност: 54%
Притисак: 1019.98mbar
УВ индекс: 0
ПонУтоСре
13/5°C
12/6°C
12/0°C

Facebook

Instagram

Najčitanije