Godinu dana od kada Spužani imaju omiljeno mjesto za druženje i savršen obrok.

“Prava stvar” je četiri u jednom: kafe, pekara, picerija i gril a za goste definitivno jedno od omiljenih mjesta za jutarnju kafu i ukusan doručak. Da je priča uspješna potvrđuju i redovni gosti iz Podgorice i Danilovgrada koji prepoznaju odličan roštilj i domaćinsku atmosferu. Tako ovaj prelijepi ambijent uvijek biva ukrašen osmjesima zadovoljnih posjetilaca.

Nismo mogli da odolimo i ne popričamo sa vlasnikom Milovanom Zindovićem i predstavimo našim pratiocima delikatesnu ponudu „Prave stvari“. Sa Milovanom smo imali priliku sarađivati pri realizaciji projekta DG-Net, tačnije sa Pekara-picerijom „Fresh“ iz Danilovgrada i ono što sa sigurnošću možemo tvrditi je da je kvalitet bio na prvom mjestu.

Tada su iz Fresh-a najavili širenje i mnoštvo iznenađenja.

Prepoznata je potreba Spužana za kvalitetnom ponudom i tako se danas već stiglo do prvog rođendana „Prave stvari“.

Milovane i u Vašem slučaju „radi“ lokal patriotizam. Odlučili ste se ne napuštati granice opštine Danilovgrad, koji su to sve motivi da se „Prava stvar“ pokrene baš u Spužu?

Glavni motiv za pokretanje “Prave Stvari” u Spužu bio je odgovor na potrebe naših sugrađana, redovnih i zadovoljnih mušterija Fresh-a u Danilovgradu. Uvijek su nas pitali da li postoji šansa da se tako nešto desi i Spužu?

Moj, sada već dugogodišnji ugostiteljski rad u Spužu, poznavanje gostiju i prepoznavanje njihove potrebe dovelo je do otvaranja onoga što se sada zove “Prava Stvar!”

Kafe, pekara, picerija i gril. Provjerena formula. Predstavite našim čitaocima šta je to sve što se može očekivati kod Vas i šta vas izdvaja od drugih?

Kod nas u Pravoj Stvari će vas dočekati raznovrstan meni, što nas definitivno izdvaja od drugih. To je picerijska i pekarska ponuda a od nedavno i proizvodi sa roštilja na ćumuru. Poslednjim smo upotpunili našu ponudu. Kvalitet i obilne porcije uz, sigurno mogu reći, pristupačne cijene.

Prepoznali smo potrebu pa smo tako i od velike pomoći našim mušterijama, bilo da su u pitanju organizacije rođendana ili slavlja druge vrste.

Upravo zbog raznolikog menija, samo jednim pozivom mogu naručiti sve za ugodan doček gostiju u dogovoreno vrijeme. A nudimo i mogućnost dostave. Na ovaj način sebi mogu uštedjeti vrijeme i uživati u proslavama koje organizuju kod kuće.

„Prava stvar“ ima tradicionalni šmek, drvo i kamen su materijali koji se izdvajaju. Da li smo u pravu kada kažemo da ste sve sami radili? Otkud inspiracija i vještina?

Da upravo su drvo i kamen materijali koji se izdvajaju u našem objektu. Ta dva materijala su bila polazište za dalje uređenje enterijera.

Pa, inspiracija je dolazila nekako sama po sebi, dodavali su se detalji, tako da smo i od nekih novih stvari pravili rustičan stil. Tu su i stara bicikla, restauirana, i daju posebnu draž svemu! Prijatan boravak u prostor za prijatan obrok.

Ima onih koji u jutarnjim časovima zbog posla ne mogu izdvojiti vrijeme da posjete „Pravu stvar“ i za njih postoji rješenje. Naveli ste nam da radite i dostavu. Šta se sve može poručiti, kako i za koliko se može naći na stolu za vrijeme pauze na poslu?

Trudimo se da našim mušterijama, koji u jutarnjim časovima nemaju mogućnost da nas posjete izađemo u susret sa dostavom hrane. Hranu mogu poručiti na brojeve telefona Pekara-Picerija 068 273 273 i Grill 068 50 30 00

Od porudžbe do gotovog proizvoda od 10 do 20 minuta, zavisno od vrste jela koje je poručeno.

Biću slobodan navesti neke od proizvoda koje možete poručiti i to su pice, tortilje, sendviče, palačinke, bureke, pite, raznovrsna peciva, kao i sva jela sa roštilja!

Spuž je sada sa rekonstrukcijom puta “bliži”  Podgorici.  Šta preporučujete posjetiocima da probaju ili poruče?

Moj predlog bi bio jedinstven recept naše tortilje, pica sendviči, pice prava stvar, od jela sa rostilja specijalitet kuće. A ukoliko niste u mogućnosti da čekate,  tu je uvijek sjajan burek zbog kojeg ćete se uvijek vratiti!

U ovim, možemo slobodno reći  suludim vremenima, pronašli ste načina kako doprinijeti društvu. Upoznati smo da u okviru zajednice u Spužu, potpuno besplatno, donirate proizvode porodicama koje su u stanju socijalne potrebe. Otkud ta potreba da se pomogne i da li vjerujete da je to način poslovanja koji trebaju pratiti svi?

Da, pomažemo ljudima tako što na kraju radnog dana peciva, bureke i hleb koji ostane gledamo ponijeti u  komšiluk gdje ima djece i porodica kojima je potrebno.

Ovim putem bih uputio poziv socijalno ugroženim porodicama iz Spuža i okoline da nas slobodno kontaktiraju a mi ćemo se potruditi da pomognemo.

Pomoći drugome je, za mene lično, potpuno normalna stvar i vjerujem da bi se svi trebali voditi time u životu. 

Šta mislite da nedostaje ugostiteljstvu Spuža? Šta biste izmijenili da možete?

Mislim da se nivo ugostiteljstva u Spužu, unazad godinu dana, podigao na veći stepenik u svakom smislu, i da svaki ugostiteljski objekat ima neki svoj stil i tip gostiju!

To su pretežno ljudi sa iskustvom, koji se ugostiteljstvom bave  duži niz godina.

Ustaljena je navika da našim sagovornicima ostavimo prostora za poruku čitaocima portala Volim Danilovgrad. Šta je to šta biste Vi poručili?

Posjetite nas i uvjerite se da smo zaista Prava stvar!