karate klub iskra ohrid open 2019

U nedelju 19.maja u Ohridu je održan medjunarodni karate turnir. Turnir koji je okupio 420 takmičara iz 31 kluba koji dolaze iz 5 zemalja – Srbije, Bugarske, Albanije, Crne Gore I domaćina Makedonije.

Takmičari “Iskre” iz Danilovgrada i Podgorice imali su više nego zapažen nastup, koji su osvajanjem 18 medalja (8 zlatnih, 3 srebrne I 7 bronzanih), zauzeli visoko 2.mjesto u generalnom plasmanu.

Zlatne medalje osvojili su:

 1. Dragas Nemanja
 2. Miljanić Stefan
 3. Irić Ksenija
 4. Vojinović Balš
 5. Arifaj Anes
 6. Hristijan Zaov
 7. Madžarević Radomir
 8. Vukadinović Viktorija

Srebrne medalje:

 1. Medojević Djordje
 2. Balić Alan
 3. Lazović Branko

Bronzane medalje:

 1. Vujošević Aleksa
 2. Vojinović Lana
 3. Vučinić Vuk
 4. Simović Nemanja
 5. Madžarević Lazar
 6. Irić Vasilije
 7. Abramović Sara

“Da sport osim zdravog razvoja, nudi i dobro druženje, ali i benefite koji se ogledaju kroz upoznavanje novih krajeva, kulturno – istorijskog nasledja pokazalo je i ovo putovanje. Mladi karatisti “Iskre” imali su privilegiju da vide Manastir Svetog Neuma, Crkvu Svete Sofije, Spomenike Ćirilu I Metodiju, Ali pašinu džamiju, Antički teatar, I dr. Vožnja barkom na izvorišti rijeke Drim svakako predstavlja poseban doživljaj.” – naveli su iz KK “Iskra”.

Ovaj turnir je predstavljao generalnu probu takmičara pred Balkansko prvenstvo koje se održava u Banja Luci 30.maja. Obzirom na broj medalja, nadamo se dobrim vijestima iz Banja Luke. – saopštili su iz karate kluba “Iskra”.