Connect with us

Društvo

Kosić: Rizično uključenje na stari put, čeka se i po 5 minuta

Priključenje na regionalni put R-23 u naselju Kosić za veliki broj mještana predstavlja opasnost i opterećenje. 

Priključenje na R-23, preko puta Farmonta, Foto Volim Danilovgrad

Naime, kako saznajemo od mještana Kosića, priključenje na regionalni put R-23, poznatiji kao stari put Podgorica – Danilovgrad, za njih predstavlja problem a često i opasnost s obzirom da se ograničenja brzine ne poštuju.

Saobraćajna pravila, odnosno ograničenje brzine od 50km/h na starom putu se veoma rijetko poštuju a brzina kojom se vozi često prelazi i 100km/h. Pri takvim uslovima, kako nam kažu mještani, veoma se rizično i teško priključiti.

Često se, u jutarnjim i popodnevnim časovima, kada je frekfencija saobraćaja veća, čeka i po 5 minuta za priključenje na stari put.

Mještani apeluju na nadležne da se problem riješi prije nego neko strada.


Na Lazinama, u blizini škole, nedavno su postavljeni usporivači brzine kako bi se vožnja prilagodila đacima i pješacima.

 

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije