Connect with us

Društvo

Kurs španskog jezika i argentinske kulture u OŠ “Blažo Mraković”

Published

on

Foto OŠ "Blažo Mraković"

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U OŠ „Blažo Mraković“ u Donjem Zagaraču u toku je realizacija projekta „Kurs španskog jezika i argentinske kulture“, koji je kreirala i koji realizuje Mr Dragana Otašević porijeklom iz Zagarača u saradnji sa autoritetima škole koji su na veoma srdačan način prihvatili ovu ideju.

Osmoro đaka, kako su objavili na Facebook stranici škole, imaju priliku da uče osnove španskog jezika, kao i o istoriji, kulturi, demografiji, gastronomiji i umjetnosti Republike Argentine. Posebna pažnja poklanja se crnogorskim zajednicama koje funkcionišu u ovoj zemlji i načinu na koji oni njeguju crnogorski kulturni identitet, s fokusom na porodice potomaka koje su porijeklom iz Zagarača.

This slideshow requires JavaScript.

U saradnji sa Osnovnom školom ,,Escuela 4 Mariano Moreno” iz mjesta Cerro Leones grad Tandil (jedna od najstarijih crnogorskih kolonija u Latinskoj Americi), učenici obije škole će imati priliku da razmijene pisma, ručno pisana na njihovim izvornim jezicima, a čija sadržina će govoriti o njihovim školama, mjestu u kojem se škola nalazi kao i interesovanjima učenika za argentinsku odnosno crnogorsku kulturu.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije