Naslovna - Novosti - Hronika - Maloljetnik osumnjičen za ubistvo Kristine Raičević vraćen u Centar “Ljubović”

Maloljetnik osumnjičen za ubistvo Kristine Raičević vraćen u Centar “Ljubović”

Šesnaestogodišnjak iz Nikšića koji se sumnjiči za ubistvo sugrađanke Kristine Raičević (18), odlukom sudije za maloljetnike Višeg suda u Podgorici, vraćen je ponovo u Centar Ljubović. On je bio u toj ustanovi dok Apelacioni sud nije odredio da se prebaci u istražni zatvor. Ipak, sudija je ponovo donio odluku da on bude upućen u Centar Ljubović, piše Dan.

Kako osumnjičeni spada u kategoriju mlađeg maloljetnika, pošto nije napunio 16 godina, njemu ne može biti izrečena zatvorska kazna. Mlađem maloljetniku se za krivično djelo za koje je zaprijećena kazna duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mjera u trajanju od šest mjeseci maksimalno tri godine u Centru Ljubović ili u zatvoru za maloljetnike.

Pošto se radi o maloljetnom licu, istražni organi nijesu željeli da iznose detalje u vezi sa saslušanjem osumnjičenog za ubistvo.

Prema saznanjima Dana, jedan član porodice ubijene djevojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvjetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se Kristina družila i dopisivala poslednjih dana. To je policiji bilo dovoljno da istragu usmjeri u pravom smjeru i brzo rasvijetli zločin.

Nestanak djevojke prijavljen je 7. septembra, a njeno tijelo je jedan mještanin Kočana pronašao u blizini jezera Krupac u Nikšiću. Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalistike Enis Baković kazao je na konferenciji za medije organizovanoj povodom ovog zločina da je na tijelu žrtve konstatovan veći broj ubodnih rana nanijetih hladnim oružjem. On tada nije želio da govori o detaljima iz istrage, a na pitanje da li je poznat motiv ubistva odgovorio je da se na osnovu svih dokaza može zaključiti da je riječ o zločinu iz strasti.

Takođe pogledajte

Pravo na socijalno stanovanje

Opštine korisnici Egalizacionog fonda; Danilovgrad na 7. mjestu po razvijenosti

Ministarstvo ekonomije uradilo novu listu stepena razvijenosti crnogorskih opština prema kojoj se dijeli novac iz …

BOG SE JAVI, VAISTINU SE JAVI: Pravoslavni vjernici danas SLAVE Bogojavljenje!

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave Bogojavljenje, jedan od 15 najvećih vjerskih praznika. Prema vjerovanju …

Оставите одговор

%d bloggers like this: