Connect with us

Spuž

Niko ne vodi računa o parku u Spužu, mještani revoltirani (Video)

Toliko godina su mještani Grba, Zura i Daljma čekali na izgradnju parka i nebrojeno puta učestvovali u pripremnim akcijama čišćenja i nasipanja prostora.

Na kraju su uz podršku Ambasade UAE i lokalne samouprave dobili najljepši park na teritoriji Opštine.


Tu se priča o ljepoti ovog parka završava. Polomljen mobilijar, kante za otpatke, nepokošen travnati dio parka, špricevi, polomljena česma i još mnogo toga.

Sjaj koji je ovaj park imao nakon otvaranja je ubrzo nestao a sa njime je nezadovoljstvo mještana poraslo.

Mještani očekuju da se Park dovede u normalno stanje.

“Kada bi policija češće patrolirala ili neko bio kažnjen zbog vandalstva u noćnim satima vjerujemo da bi se stvari promijenile.”


Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Spuž

Proslavljena slava crkve Svetog Petra Cetinjskog u Spužu

Danas je u crkvi Svetog Petra Cetinjskog u Spužu, povodom hramovne slave, služena Liturgija.

-Nakon svetog sabranja, sveštenstvo i vjerni narod u parohijskom domu ugostili su domaćin ovogodišnje slave g. Novak Radulović sa porodicom, kao i članovi bratstva Sv. Petra Cetinjskog, a tom prilikom je i priređen kulturno-umjetnički program u kom su učestvovali polaznici škole vjeronauke “Sveti Petar Cetinjski” predvođeni vjeroučiteljicom popadijom Sofijom Tatić, stoji u objavi Crkvene opštine Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Ekonomija

U mjestu Grbe gradiće se solarna elektrana snage 1,8 MW

solar plant

U Grbama, Spužu, planirana je gradnja solarne elektrane snage 1,8 MW.

Agencija za zaštitu životne sredine obavjestila je javnost da je investitor Boban Šaranović iz Danilovgrada podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

Kako se vidi iz dokumenta koji je izradio Institut Sigurnost iz Podgorice, planira gradnju solarne elektrane na površini od 23.989m², a površina koju će zauzeti objekat je 9396.8m².

Fotonaponski on-grid sistem uključuje fotonaponske panele (module), montažnu podkonstrukciju za potrebe postavljanja fotonaponskih panela, invertore, kablovske razvode za povezivanje i rad fotonaponskog sistema, zaštitnu
opremu i sistem nadzora/monitoringa nad fotonaponskim sistemom.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije