Connect with us

Spuž

Niko ne vodi računa o parku u Spužu, mještani revoltirani (Video)

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Toliko godina su mještani Grba, Zura i Daljma čekali na izgradnju parka i nebrojeno puta učestvovali u pripremnim akcijama čišćenja i nasipanja prostora.

Na kraju su uz podršku Ambasade UAE i lokalne samouprave dobili najljepši park na teritoriji Opštine.


Tu se priča o ljepoti ovog parka završava. Polomljen mobilijar, kante za otpatke, nepokošen travnati dio parka, špricevi, polomljena česma i još mnogo toga.

Sjaj koji je ovaj park imao nakon otvaranja je ubrzo nestao a sa njime je nezadovoljstvo mještana poraslo.

Pokupimo smeće koje ostave neodgovorni ali je sada i sama kanta uništena a njen metalni dio odnešen. Na dijelu parkinga se nalazi gomila špriceva koju ne želimo dirati i rizikovati svoje zdravlje, naveo nam je u razgovoru mještanin Grba.

Na pitanje da li neko od nadležnih obilazi park i radi na sanaciji mobilijara rekli su nam da nisu upoznati sa time jer se ništa do sada nije popravljalo.

“Kada bi policija češće patrolirala ili neko bio kažnjen zbog vandalstva u noćnim satima vjerujemo da bi se stvari promijenile.”


Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije