Naslovna - Novosti - Društvo - Obnovljen spomenik poginulim i strijeljanim borcima u mjestu Frutak kod Danilovgrada
Spomenik Frutak

Obnovljen spomenik poginulim i strijeljanim borcima u mjestu Frutak kod Danilovgrada

Predstavnici opštinskog UBNOR-a i crnogorskog SUBNOR-a kao i najbliža rodbina poginulih i strijeljanih boraca, danas su položili cvijeće i vijence na njihovo spomen obilježje u mjestu Frutak kod Danilovgrada.

Ovdje smo se okupili da obnovimo sjećanja i evociramo uspomene na burna vremena i stradanja mještana ovoga kraja. Ovaj monumentalni spomenik podignut je u čast i slavu hrabrih rodoljuba u oslobodilačkim ratovima od  1922.do 1928.godine i NOB-u od 1941.do 1945. i nevinim žrtvama fašističkog terora. Na ovom i ovakvim mjestima civilizacija se mora uvijek upitati da li pripadnici jednog Geteovskog naroda mogu učiniti takav zločin. Mogu! Ovdje je strijeljano 11 dječaka i djevojčica starosti od dvije do 15 godina i 26 žena. Zato, umjesto bilo kakve priče najbolje govore muk, tišina i šapat.

Time je rečeno sve. I prema tome naša sveta dužnost i obaveza da takve događaje ne zaboravimo, a spomenike ne prepustimo zubu vremena, obratio se prisutnima predsjednik Udruženja boraca i antifašista Danilovgrada Vujadin Šaranović i naglasio da je spomenik saniran prije par mjeseci zahvaljujući lokalnoj upravi i bivšem predsjedniku opštine Branislavu Đuranoviću i njegovim saradnicima.

Imamo garanciju da će i ubuduće opština na čelu sa Zoricom Kovačević kao istaknutim članom boračke organizacije pružati značajnu podršku svim aktivnostima UBNOR-a kako bi se sačuvale i njegovale tekovine NOB-a, dodao je Šaranović

Takođe pogledajte

Radionica u OŠ “Milosav Koljenšić, Slap: “Promocija pristupa pravdi za svu djecu u Crnoj Gori”

U organizaciji Ombudsmana i Centra za prava djeteta, a uz podršku UNICEF-a, školu na Slapu …

PLIVANJE, ODBOJKA I KARATE – NAJPREPORUČLJIVIJI SPORTOVI ZA RAZVOJ DJECE

Znaci lošeg tjelesnog držanja ili nepravilno formiran svod stopala, primjećeni su kod 2/3 djece u …

Оставите одговор

%d bloggers like this: